16 oktober 2013

En lite bättre människa

Det har jag blivit. Ja det tycker jag nog allt. Varför har jag då blivit det?

Jag har dels blivit månadsgivare till barncancer fonden. Det tycker jag är en bra sak man kan göra i sitt liv.

Något annat bra jag gjort är att börja köpa ekologisk mat. Jag har verkligen skärpt mig på den punkten. Efter att ha läst på om alla gifter och skit som allt är besprutat med så var det inte så svårt att börja välja de ekologiska alternativen i affären. Visst det är dyrare och nej jag köper inte allt ekologiskt men jag köper bra mycket mer produkter som är ekologiska nu än tidigare.

Till exempel stod jag och skulle köpa gurka men när det skiljer 20 kr i kg/pris på den ekologiska och den vanliga gurkan så valde jag den vanliga gurkan. Jag brukar ju köpa 3 gurkor åt gången ungefär så det blir ju rätt mycket pengar det handlar om där. Men som när jag skulle köpa bananer så skiljde det bara några kronor och det är det ju faktiskt värt.

Kött köper jag inte ekologiskt (går det ens att få tag på? Inte på Willys i alla fall när jag kollat) men jag köper alltid svenskt kött. Det tror jag är mer "ekologiskt" (och godare) än att köpa utländskt. Inbillar jag mig i alla fall.

Vad mer kan då ha gjort mig till en lite bättre människa? Jo jag har verkligen tagit tag i det här med att sopsortera. Vi har alltid sorterat tidningar, kartonger och pantat burkar och sånt men på senaste tiden har jag blivit så duktig att jag sorterar så mycket jag kan av de sopor som vi får.

Såklart kan man inte göra allt men det lilla man kan göra gör ju att det alltid känns lite bättre.

För enda anledningen till att man gör goda ting är ju för att man själv ska må bättre, eller hur?:) Men så länge jag kan hjälpa till och samtidigt få mig själv å må bra så trivs jag:)

Av bilden att döma (som jag fann då jag googlade ordet ekologiskt:) så verkar det ju gå och få tag på ekologiskt kött. Bara jag som inte lyckats. 

//Sofie

Inga kommentarer: