09 september 2019

Roadtrip i lördags


I lördags så hade jag, Sandra,Tina och Sarah en heldag tillsammans med svärmor. En pensions/födelsedagspresent vi gett henne. Hon visste inte så mycket om dagen utan det blev en överraskning:-) Första gången för den här säsongen så fick det bli långärmat och strumpbyxor. Även skinnjackan fick leta sig fram ur garderoben. Hujedamej! Längtar redan till våren...


Våran lilla roadtrip började med ett stopp på Väderstads centralkonditori för intag av frukost. Jag och Pontus var ju där en sväng i somras och det var lika mysigt och trevligt där den här gången.


Åt supersmarrig köttbullemacka på rågbröd. Tina som är glutenintolerant var också mycket nöjd med utbudet som fanns för henne. Vi kom rätt tidigt vilket var skönt för det fylldes på med folk sen.


Det blev en liten sväng in på en byggvårdnads butik som ligger bredvid fiket. Massa skoj att titta på. Jag köpte med mig ett änglaspel hem att ta fram till advent/jul.


Sandra var mer inne på att uppdatera sig på kvastfronten. Snart är det ju påsk igen så det gäller ju att ha koll på kvasten.

Det blev även ett besök in på en loppisbutik innan vi satte oss i bilen och åkte vidare.


Nästa stopp blev Borensberg och Husbyfjöls marknad. Ingen av oss som varit på den marknaden innan så det var kul.


Vi var inte ensamma direkt. Helt proppat med folk! En mysig marknad och solen lyste över oss.


Tills jag köpte mig ett par solglasögon (hade glömt mina hemma) då öppnade sig himmelen och regnet kom. Inget ihållande som tur var.

Efter några timmar på marknaden så kurrade våra magar och vi var redo för lunch! Vår första tanke var att inta den här: 


Men det var helt galet mycket folk även där. Det var ju Östgötadagarna i helgen så alla var ute och åkte och skulle äta lunch där. Vi lämnade Brunneby för att åka vidare till Motala för att leta matställe.

Först åkte vi vilse. Vart vi en åkte kom vi bara till enkelriktat eller återvändsgränd! Men vi garvade mest. När vi sen hittade ett matstället som skulle vara öppet så var det inte det. Sen kom vi till en restaurang som inte hade någon koll på det här med gluten och laktos så den restaurangen lämnade vi, men till sist så hittade vi ett lunchställe! Några timmar senare än tänkt, men mätta blev vi:-)


Efter att vi varit och fått mat i våra magar så åkte vi på något väldigt brittiskt. Det fanns många olika aktiviteter runt om då det som sagt var Östgötadagarna. Vi hittade en trädgård som var öppen som man kunde besöka. En privat trädgård där vi fick gå omkring och kika runt på alla växter, träd och blommor.


Det fanns mycket att kolla på.


Sandra och jag hade kanske inte stenkoll på vad allt var, men vi försökte se ut som att vi hade det!


Jag blev glad när jag fan en pumpa i trädgården! Det var ju något som till och med jag kände igen:-)


Äppelträd fanns det också, men vad var det för sort egentligen?


Efter trädgårdsbesöket så begav vi oss av hem hit igen. Här hade Pontus gjort det fint och fixat till en trerätters middag åt oss.


Till förrätt blev det rösti med tillbehör. Supergott! Huvudrätten blev oxrullader och efterrätten en jättegod glutenfri äppelkaka. Riktigt god var den så den lär vi göra fler gånger.


Vi avrundade sen kvällen med bad i badtunna som vi hyrt och tagit hit. Varmt och skönt! Nästan lite för varmt så fick sticka upp kroppen emellanåt för att få lite svalka. Men det var väldigt skönt och mysigt. Blev lite småsugen på att skaffa och ha en sån här tunna hemma alltid. Det blir ju något visst när man eldar och värmer vattnet.


En jättetrevlig lördag kan man sammanfatta det hela! Trots värkande vänsteröra. Gick på värktabletter hela dagen så då gick det bra, men efter badet så hade jag riktigt ont. Tog en värktablett och somnade sen.


//Sofie 

Inga kommentarer: