15 september 2019

Skördemarknadsdag

Igår var det skördemarknad ute i Asby som vi var och besökte. Eller jag mest. Barnen och Pontus hade fotbollsmatch men de kom en sväng de med efter att matchen var färdigspelad.

Men jag hade rätt gott om sällskap trots brist på familjemedlemmar som var där. Elin, mamma och Minna kom så då fick jag hänga med min Minna favorit:-)


Vi testade på det här med att åka tramptraktor. Ett måste om man är på Asby skördemarknad. Mina barn gör det fortfarande trots att de är alldeles förstora. De där tramptraktorerna har alltid funnits för alla barn att åka på. Har bilder på när Hugo och Leah bara är några år gamla och de knappt når ner till tramporna när de sitter på de där tramptraktorerna. Tror förresten aldrig jag skrivit ordet tramptraktor så många gånger tidigare i mitt liv som jag gjort nu.


Sen testade vi på att åka på en tur med en riktig traktor.


I det här gamla torpet som låg inne i skogen bor tomten. Det är vi helt säkra på. Man kunde se både hans säng, stol och den lilla vedspisen där han lagar sin gröt på.


"Sofie ta ett kort på mig när jag sitter i brandbilen så kan vi visa alla att jag suttit i en brandbil". Sagt och gjort!


Det var aningens blåsigt väder och inte helt optimalt för mig men med värktablett i kroppen så orkade jag en dag på marknaden.

Vi kollade även in när bygdens starkeman korades och så åt vi brända mandlar.


Var och hälsade på Sarah också som stod och sålde egentillverkade tvålar! Jag köpte doftpåsar med lavendel att ha i byrålådorna av henne. Minna tog en lott och vann högsta vinsten. Sån turunge! En korg fylld med badbomber, tvålar och annat smått och gott.

När Pontus och barnen kom så handlade vi hamburgare av en food tryck som vi hört så bra om. Vrålhungriga som vi var så slängde jag typ i mig hamburgaren. Upptäckte halvvägs att min hamburgare var rosa. Efter att ha tagit en tugga till så var den helt rosa.Till och med Pontus som inte brukar bry sig reagerade. Gick tillbaka med den men de som stod i food trucken bara skrattade och tyckte det gjorde väl inget? Jag hade ju ätit så mycket av hamburgaren redan så jag måste ju tyckt om den ändå? Idioter. Där handlar aldrig jag mat mer ifrån.

Hade sen en väldigt lugn och skön lördag eftermiddag/kväll hemma. Jag däckade i soffan. Så jobbigt när man äntligen känner att energin är tillbaka i kroppen men ändå inte helt.

Men fick ett nytt ryck framåt kvällen och gjorde Pontus sällskap ute i trädgården. Han klippte gräs och körde trimmer. Jag röjde på verandan och altanen och gjorde det redo för hösten/vintern. Slängde alla vissna blommor och gjorde fint med lite ljung och annat mer höstigt.

Skönt att ha fått ordning på det:-)

//Sofie 

Inga kommentarer: