29 november 2017

Några små fynd

Sista tiden har jag gjort flera loppisfynd. Älskar när jag kommer i ett loppisflow och lyckas hitta bra saker till ingen peng alls. När man har saker man är på jakt efter så är ju själva letandet efter det bra fyndet som oftast är det roliga tycker jag.

Några fynd från senaste tiden är bland annat den här helt perfekta lilla kastrullen! Den är alldeles lagom att koka morgonäggen i. Eller om man ska koka lite pasta eller ris bara till sig själv.


Så himla fin och kostade endast ett par tior!

Jag har varit på jakt efter fina gamla adventsljusstakar ett bra tag. Började leta redan förra året men de är inte lätta att få tag på. De säljs nästan bara när det är rätt säsong (svårt att göra några fynd övriga året tyvärr har jag märkt. Letat både på sommarloppisar, tradera och olika loppissidor på nätet, men de kommer först fram när advent närmar sig) och det blir alltid sånt riv efter dem då.

När vi flyttade in här i huset så köpte jag vanliga vita adventsljusstakar i trä och även pappstjärnor till många av rummen. Pappstjärnor är väl djävulens påfund till miljöförstöringen? De håller ju bara en säsong för nästa gång man ska packa upp dem är de ju alltid trasiga. Nej, de har jag tröttnat på och bojkottar helt nu mer. Vit har jag också tröttnat på så alla vita stakar vill jag gärna byta ut. Jag har ju fått en hang up på stakarna som fanns på 60 och 70-talet vilket är de jag letat mig tokig efter. Jag har iallafall hittat två röda stakar som fått flytta hem hit, men så även den här fina!


Stor och ståtligt och lyser så fint! Det är den enda staken som kommit upp här hemma. Ställde den på plats direkt när jag kom hem med den. De andra adventsgrejerna verkar dröja ett tag till innan de får komma upp. Orkar inte ta tag i det i röran som är just nu, men hoppas att det är klart snart så det kan få bli lite advent och julfint även här hemma.

På tal om jul så hittade jag även de perfekta julskorna på facebookloppisen igår! Var och hämtade dem idag och de passade helt perfekt:-)


Helt oanvända så de är precis som nya. Är storlek 38 i dem, men rätt små så det passade mina fötter perfekt. Har köpt en klänning till med som jag tänkt ha på julafton som är i grönt så det blir snyggt med ett par röda skor till.

//Sofie

Inga kommentarer: