17 september 2024

Ett hat och en förkylning

 


Inledde vecka 38 med att dra å träna. Skulle gå in på toan inne i omklädningsrummet och precis när jag slår ner röven så blir det kolsvart! Fick panik då det inte finns några fönster vare sig på toan eller i omklädningsrummet. Lyckades ta mig ut och det visade sig att strömmen hade försvunnit överallt, ja i hela stan faktiskt. Gick till ett rum där det var någorlunda ljust och stretchade i hopp om att strömmen skulle komma tillbaka. Men när jag stretchat klart och strömmen fortfarande inte kommit igång igen så åkte jag. 

Skönt för ryggen att stretcha. Jag är tyvärr dålig på att ta mig tid till det men jag behöver det verkligen. Min rygg behöver verkligen det. 

Hoppade in på Willys pch handlade innan jag for hem. 

Satte mig och pluggade men började känna mig konstigt i kroppen efter ett tag. Tung i huvudet och i bihålorna... 

Slutade med att jag la mig för att vila och vaknade upp en och en halv timme senare. 


Skrapade ihop en lunch av diverse små skvättar av olika slag som fanns i kylen. 

Tog en värktablett och satte mig vid datorn igen en stund. 

Fick sen en avisering om paket att hämta ut. Ebbe ville också ut så slog två flugor i en smäll.

Åkte och hämtade ut paketet och gick sen med Ebbe en sväng då jag kände mig piggare. 


På promenaden fann jag såna här hängandes runt om i skogen. Får obehagliga rysningar av orienteringskontroller. När jag gick i grundskolan och vi hade idrott så var det nästan alltid orientering. Hatar orientering så innerligt efter det. 


Tycker på riktigt synd om alla barn som tvingas orientera på idrotten. Självklart har jag fått bita mig hårt i läppen här hemma när mina egna barn haft orientering. De har faktiskt tyckt om det men tackar gud för att de aldrig pratat om att börja med det på fritiden. Det hade denna arma moder inte klarat av.


Så, nu har jag fått spy ur mig mitt hat mot orientering. 


Jag var sen helt slut när jag kom hem. Helt igentäppt i näsan och kände mig allmänt som en påse nötter. 


Resten av dagen och kvällen innefattade vila. Eller jag fick ställa mig i köket och lagade middag då Pontus var iväg men efter det gjorde jag inte många knop. 


Sprayade näsan full med nässpray, tog en värktablett igen och gick sen och la mig i hopp om att få vakna upp till en piggare morgondag. 



//Sofie 

Inga kommentarer: