12 september 2024

Rygg och öron




Ja, ryggen är fortfarande inte helt hundra. Den är fasen inte det även om den känns bättre. Men lyckades ändå få till ett pass även denna morgon. Man får göra vad man kan. 

Tror det är efter nätterna som jag känner av ryggen som mest då jag legat still länge. Då tar det sin lilla tid innan den är igång igen. 

En annan sak är att mitt stackars öra äntligen känns mycket bättre! Vet inte om jag skrivit om det här men jag har i flera veckors tid haft problem med mitt ena öra. Eller vadå veckor? Snarare månader för jag tror det började i början av sommaren. Mina öron är ju som de är... Nu har det varit som jag haft vaxpropp i kombination med vatten i örat till och från. Periodvis har det liksom varit som ett brus i örat. Har låtit ungefär som när man försöker ställa in en kanal på en hederlig gammal radio. Superirriterande och framförallt har det kliat så jag trott att jag ska bli tokig. Har jag kunnat låta bli att klia? Svar nej. Har kliandet gjort det hela värre? Svar förmodligen. För nu har jag faktiskt inte rört örat på något som helst viss på ett par dagar och jag märker sån stor skillnad. Jag var alltså på väg att ringa vårdcentralen, men förhoppningsvis slipper jag det nu. Håll tummarna! 


Efter träning blev det plugg men sen var jag tvungen att passa på att åka och bada. Jag hade fortfarande inte tagit av mig träningskläderna så tog med tvålen, schampot och balsamet och drog till sjön. 


Ebbe simmade för glatta livet efter sin älskade pinne. 


Tog en bild och lyckades få med flugjäveln som satte sig i ansiktet på mig. Det var riktigt skönt men det börjar bli svalare även i vattnet. Det krävdes flera omgångar för att få bort schampot ur håret. 


Sen blev det hem till datorn igen. Gud vad jag saknar min jobbdator och alla mina skärmar när jag sitter och ska plugga. Det är så underbart att ha flera skärmar. Jag har tre på jobbet så det är lite skillnad mot nu. Det blir inte riktigt samma sak när jag sitter här hemma och pluggar.  


Lunchen blev rester av Pontus linsgryta, så himla god! Passade även på att åka och handla mat innan jag återigen satte mig vid datorn. 


Tog sen med Ebbe på en kvällspromenad men Ebbe han tvärnitade när vi kom hit och ville inte fortsätta gå? Så skumt beteende då han aldrig gjort så innan. Fick lirka med honom ett bra tag innan han gav med sig och vi kunde fortsätta vår promenad. Kanske var något elakt spöke där vid med vägkanten? 


Sen gick det mycket bättre och det var så skönt att komma ut och gå i det fina kvällsvädret Sitta still hela dagen är värdelöst för min rygg just nu så behöver verkligen få röra på mig för det släpper oftast då och blir bättre. 



Ja, jag håller tummarna för en piggare morgondag utan öron och rygg värk. Det är inte lätt att bli gammal inte.




//Sofie 

Inga kommentarer: