15 september 2024

Skördemarknad i Asby

Vilket underbart väder vi fick denna lördag! Pontus började dagen med att vara iväg på en grej med tennisen men när han sen kom hem sen på förmiddagen så åkte vi iväg till Asby för att gå på skördemarknaden. Vädret var verkligen helt perfekt. Inte behövde man gå och frysa den minst lilla. Man kör ju på bara ben så länge det bara går! Långbyxor och strumpbyxor får gärna vänta. Har ingen som helst brådska med det och särskilt inte när det är så här varmt. Gå och svettas när man inte behöver liksom känns bara konstigt. 

Det är rätt roligt när det är dessa årstidsskiftningar för folk klär sig så otroligt olika. En gick i vinterjacka och en annan var klädd i linne och shorts. 

Det var väldigt mycket folk på marknaden när vi kom. 


Pontus tyckte det var roligast att spana in traktorerna som fanns att kolla på. 


Träffade sen Mamma, Elin och Bosse som också var där. Tog en sväng inne på loppisen där Bosse shoppade inte mindre än TVÅ bilar! 


Dessa tramptraktorer har funnits med så länge marknaden funnits tror jag. Våra barn älskade att köra runt på dessa när de var små och nu var det Bosses tur. 


Tur att Leah var med och kunde hjälpa till då benen inte riktigt nåde ner till pedalerna än. Många varv blev det runt banan innan vi lyckades lirka bort herrn därifrån med att gå och kolla på lastbilarna. 


Inte lika roligt som att åka tramptraktor men ändå roligt tyckte Bosse. 


Åkte sen en tur med traktor och vagn. 


Bosse var lite halvskeptisk men när mamma också följde med och åkte gick det bra. 


Turen gick runt Asby med ett stopp vid denna lilla stuga som man fick besöka. 


Så liten stuga och här inne hade det bott en änka och hennes fyra barn en gång i tiden. 

Bosse tyckte det var roligt att gå omkring därinne. Var ju typ som en lekstuga i storlek. 


En påtvingad bild? Jajemän! 


Våra magar kurrade när vi kom tillbaka så jag, Pontus och Leah ställde oss för att handla mat i en sån vagn som sålde thaimat. Det tog sin tid innan vi kom fram men så himla gott det var! Helt klart värt väntan även att det var rätt segt och jag kände hur blodsockret bara sjönk mer och mer för varje minut när vi stod där i kön och ingenting hände kändes det som. 

Men gott var det! 


Innan vi avrundade marknaden så blev det ett köp av brända mandlar. Älskar brända mandlar men blev besviken då dessa var kalla? Vill ju ha dem varma. 


Vi stannande till hemma hos Pontus föräldrar på hemvägen där det blev kaffe på deras veranda innan vi länsade deras land på morötter. Så många och så stora! Vi äter rätt mycket morötter så perfekt att kunna få och ha på lager hemma. 


När vi kom hem sen var vi så trötta alltihopa. Jag somnade till och med en stund på soffan innan jag vakande med ett ryck. 


Klädde på oss och gav oss ut i det fina kvällsvädret. Något kyligare men fortfarande soligt. 


Det var välbehövligt att få komma ut och få lite frisk luft i lungorna. 


När vi kom hem gjorde Pontus varsin GT till oss och så blev det varmrökt lax till middag som vi köpte på marknaden. En bra avrundning på en bra lördag. 




//Sofie 

Inga kommentarer: