10 september 2024

Gigantiska morötter

 Ny vecka! Den inleddes på gymmet, som vanligt. 


Har skrivit det förut men det känns som jag ibland bara upprepar mig här i bloggen. Fast har man rutiner ser väl dagarna rätt lika ut? Men som oftast är ju inte dagarna identiska för det så lite små varierat kan det ju bli ändå. 

Gjorde något dumt på gymmet då jag efter träningen kände av i min stackars ländrygg. Även om jag känner mig helt återställd efter megaryggskottet så märker jag att det krävs inte mycket för att jag ska få ont. Inte ryggskottsont men ni fattar. 

Förhoppningsvis går det över men blir så irriterad på mig själv som klantade mig. 


Därefter blev det såklart ett bad och den här gången i en rätt höstig sjö med massa löv som låg så fint och flöt omkring. 


På vägen hem igen tog jag av mig den blöta baddräkten och virade bara runt handduken för att åka hem. Är ju inte långt alls, men vet ni vad? Jag blir stoppad av en polisbil! Har typ aldrig sett en polisbil här ute under alla dessa år vi bott här. Men nu när jag sitter nybadad med en handduk på huvudet och en annan runt kroppen ja då jäklar får jag stanna. Var bara rutinkontroll så inget konstigt men det kändes konstigt när att sitta där halvt naken i bilen. 

Väl hemma igen blev det några timmar framför datorn. Tills internet försvann... så fruktansvärt irriterande då jag är helt beroende av det. 

Fick lite annat gjort och sen var klockan slagen för mig att åka och hämta Leah. 

Vi skulle göra något vi har behövt göra alldeles för länge men aldrig lyckats få tid till. Vi behövde åka ut till banken och ordna med hennes bankID som strulade. Försökte lösa det över telefon men det krävdes ett fysiskt besök på ett bankkontor. Lätt att få till när bankerna typ aldrig är öppna. 

Men nu när jag studerar hemifrån kunde vi få till att ta oss dit. Passade även på att byta in min bankdosa som jag fått information om att jag behövde göra samt sätta in pengar på ett kontot åt Leah. Så vi fick en del gjort vilket kändes bra. 

Ebbe var med i bilen så det blev en liten promenad med honom i Österbymo innan vi åkte hemåt. 

Passade även på att stanna till hos svärföräldrarna som bor längst vägen. Så det blev en fika med dem på deras veranda och sen skördade vi för glatta livet av svärmors alla grönsaker. 


Fick bland annat med oss morötter. En del av dem var helt otroligt stora medan andra var helt otroligt små. 


Gurkor, sallad, inlagd gurka och morötter fick vi med oss. Så nu har vi massa gott att äta. 


När vi kom hem sen hade internet dragit igång igen så kunde sätta mig och få lite gjort. 


På kvällen så började det regna för fullt. Det var ett tag sedan sist så det kändes till och med lite mysigt att höra regnet smattra utanför. Vädret ska ju ändras framöver så den här sommarvärmen kommer ju försvinna tyvärr. Men hoppas att vi får ett fint höstväder istället. 


Hösten kan ju vara riktigt fin när den lägger den sidan till. 



//Sofie 


Inga kommentarer: