04 september 2024

Första dagen i skolan

Då var dagen kommen! Distansutbildning är det men den här dagen var det dags att få träffa klasskompisarna för första gången och kicka igång första kursen på riktigt.  


Så jäkla nervös. Sov pissdåligt natten till i måndags och det berodde inte (för ovanlighetens skull) på mina husdjur. Har ändå varit med om att börja på nya jobb några gånger i mitt liv. Både bytt arbetsgivare och helt bytt jobbinriktning men att börja plugga har varit mer nervöst ändå något av det. 

Jag gjorde mig i ordning här hemma och såg till att jag fått med mig allt innan jag hoppade in i bilen för avfärd. Funderade på att ta tåget men jag vet ju hur pendeln kan var och jag ville inte riskera att bli sen så jag tog bilen. 

Det roliga med distansutbildning är ju att vi är från så många olika platser i Sverige. Från Malmö, Rättvik till Piteå och allt däremellan. 

Kände ändå att det var rätt skönt att jag inte hade så långt att åka. Mycket att ta in och mycket nytt att sätta sig in i. Har ju haft introduktion av alla program och sånt innan men det blir ju alltid lite mer när man ska använda det mer konkret. 


Det här med att sitta still en hel dag är ju inget jag är van vid. Jag har kontorsjobb annars men då har jag en anpassad stol och framförallt ett höjbart skrivbord. Jag står ju nästa hela tiden och jobbar. Men som tur var fick vi många pauser. Det behövs för att hålla koncentrationen igång. 


Allt känns fortfarande väldigt nytt men hoppas jag ska trivas. Det var kul att träffa alla även om de fick mig att känna mig urgammal. Trodde det skulle vara en större blandning på åldrarna av oss som går utbildningen men de flesta är ju små snorungar födda i slutet på 90-talet. Ja till och med början på 00-talet. De är ju typ lika gamla som Hugo och borde gå på gymnasiet i min värld. Haha ja det är inte lätt och bli gammal. Hoppas jag kan hålla samma studietakt som dem. 


Efter en lång och intensiv dag så blev det matshopping innan jag åkte hemåt. Pontus hade gjort klart middagen lagom tills att jag kom hem så vi åt mat och sen drog vi och badade. 


Vi fick ju med oss en uppgift hem också som gav mig lite ångest så den satt jag med på kvällen sen. Vi skulle hålla en presentation dagen efter på ett visst ämne och på en viss tid. Där och då kände jag att vad fan har jag gett mig in på. Alltså stå framför en grupp och prata brukar inte vara några problem för mig annars. Har gjort det många gånger i jobbet men nu var det jobbigt. Nya personer jag inte känner och ett ämne jag inte var helt bekväm med. Men man ska ju utmana sig i livet. Det ska ju vara så bra säger ju alla så bara till att bita i det sura äpplet. 




//Sofie 

Inga kommentarer: