15 september 2024

Plugghörna och födelsedagsfirande

Denna fredagsmorgon startades på gymmet och fortsatt framför datorn. 


Det vankades föreläsning och den här gången testade jag att sitta inne på Leahs rum. Har lite svårt att hitta en bra plats att sitta på. Soffan må vara skön men inte så värst optimal. Men här satt jag faktiskt riktigt bra. Kommer nog bli en återkommande pluggplats. Särskilt när det vaknas föreläsning och liknande. 


Ebbe fann sig också till rätta och häll matte sällskap. 


Alltså första timmarna går riktigt bra men när man ska sitta i 5 timmar och koncentrera sig så är det lätt att man tappar fokus. I alla fall för min del. 


Tur då att vi får en kvarts paus efter varje timme. En av pauserna ägnade vi åt att äta glass på verandan i det fina vädret. Ebbe ville väldigt gärna också smaka och såklart fick han sista biten. 

En annan paus blev det en liten promenad för att rasta både hund och matte. Skönt att få sträcka på sig och komma ut i det fina vädret. Alltså vilket väder vi haft senaste tiden. Typ hela augusti har ju varit fin och i stort sätt hela september. Tankar d -vitamin för fullt inför vintern. 


Efter att föreläsningen var slut så åkte jag och hämtade två favoriter, Den ena plockade jag upp vid skolan och den andra hämtades på förskolan. Kom precis när Bosse hade vaknat efter sin eftermiddagslur så han var på väldigt bra humör. 


Skulle fälla ihop hans vagn men döm min lycka när jag kom på att jag bara kunde lägga in hela vagnen i bagaget. Stod och testade mig fram hur vagnen skulle fällas ihop men kom på att den nog kunde få plats ändå där i bilen, och det gjorde den! Underbart för jag vet i tusan att även om jag lyckats fälla ihop den om jag hade lyckats fälla ut den igen sen. 

Vi tog en sväng till Kvarnen då vi hade några ärenden att uträtta. 


Vi började men energi påfyllning i form av macka och festis. 


Festis premiär för Bosses del och som han älskade det. 


Däremot älskade han inte gurkan och paprikan på smörgåsen så dem var han snabb med att ta bort. 

Vi besökte sen systembolaget för att inhandla en present. Det var lite halvsvettigt men en lösspringande Bosse men lyckades fånga in honom och spänna fast han i vagnen. Lättnande var enorm! Fick även visa legitimation när jag skulle betala vilket alltid är trevligt. Minna frågade mig varför och jag förklarade varpå hon började asgarva att de trodde jag var under tjugo år. Jag skulle ju liksom kunnat varit deras mamma! Snäll systerdotter jag har. 


Smet in på Kicks också då min mascara tagit slut. Brukar alltid beställa online men tänkte att jag skulle gynna den lokala handeln. Men fy så dyr s den var att köpa där! Den är dyr annars min mascara men jag gav nästan 150 kr mer här än när jag köper den på nätet. Det svider i plånboken att gynna den lokala handeln ibland. 


Åke sen hem till dem en sväng för att invänta Aron innan vi alla sen skulle åka till mamma och pappa för att fira pappa som fyllt år. Bosse och jag lekte ute i trädgården tills han tröttnade och vi gick in. Där skulle jag tvätta av honom oh byta kläder på gossebarnet. Det var lika uppskattat som om jag skulle piskade honom med ris. Men ren och fin blev han till sist. 


Och när vi kom fram till mamma och pappa gav vi oss ut på en promenad med vagnen Bosse och jag enligt Bosses önskemål. 


Ja hade bara hoppat i pappas tofflor i farten och det var kanske inte de bästa promenadskorna. 


Sen kom även alla de andra kusinerna och det blev världens röj. 

Vi åt grillat och sen bjöds det på tårta. 


Lykke var taggad på tårta. 

Tog faktiskt inte så mycket mer bilder. Leah följde med oss hem medan Hugo drog iväg på galej då det vaknades fest för alla ettorna. 

Nu börjar den tiden. Sov typ ingenting innan jag hörde att han kom hem sen mitt i natten. Då kunde jag slappna av och somnade som en stock. 




//Sofie 

Inga kommentarer: