28 januari 2018

Årets första tulpaner

Söndagen börjar lida mot sitt slut precis som den här helgen. Vi har haft fullt upp idag även att vi inte haft så mycket inplanerat förutom barnens innebandy. 

Efter frukosten så följde Hugo med mig och hämtade Ebbe som varit hemma hos mamma och pappa medan vi varit iväg. Pontus fick äran att hänga med Leah på hennes träning. När vi kom hem sen åkte jag och tränade och därefter blev det mathandling. Avskyr egentligen att handla på söndagar då allt är urplockat och det finns inget färskt i butiken, men ja den här gången blev det så. 

Vi blev sen bjudna på söndagsmiddag hemma hos Sarah och Krille så vi har varit där i eftermiddag/kväll och ätit. Hugo hade sin innebandy med så jag fick köra honom till den medans vi var där. På väg tillbaka till Sarah och Krille så fick jag vara med om något jag aldrig varit med om förut. 

Jag körde på ett rådjur som kom springande från ingenstans mitt framför bilen. Jag såg den verkligen inte och även att jag tvärnitade så blev den påkörd. Bilen klarade sig bra men det gick värre för rådjuret. Den hoppade upp i skogsdungen och la sig ner. Efter en liten stund haltade den iväg så jag ringde polisen så de skulle skicka ut en jägare som skulle leta efter den. Usch, stackar'n! 

Tror aldrig jag kört på något vilt innan. Har något minne av nån hare men inget annat. Jag brukar alltid köra försiktigt på vägen ut till oss då jag vet att här är det mycket vilda djur. Nu åkte jag i ett industriområde när rådjuret dök upp. Inte alls vad jag var beredd på. 

Något roligare var att jag slog till och köpte med lite tulpaner hem när jag var och handlade förut idag. Årets första faktiskt. Jag älskar tulpaner och skulle gärna ha det hemma jämt så här års om jag kunde. 

De hade jättefina stora buketter när jag gick förbi torget i fredags. Är en blomsterförsäljare som står där varje fredag när det är torgdag här i stan och de säljer så fina blommor! Funderar på att gå förbi där en sväng på fredag som kommer. Tvivlar på att de här blommorna står sig så länge. Det var extrapris på tulpaner på Willys och de brukar tyvärr inte stå sig så länge har jag erfarenhet av sen tidigare. 


Men nu är de iallafall fina:-) 

//Sofie 

1 kommentar:

Jennie sa...

Vi köpte också tulpaner från Willys, typ 19spänn. ⚘👌