11 januari 2018

Yogakväll

Då var sista jobbdagen för den här veckan avklarad. Känns lite konstigt men samtidigt skönt. Skönt att få vara ledig imorgon och vara hemma med Leah som inte är helt hundra än. Farfar kom hem med henne förut och hon verkar mycket piggare vilket är skönt. Fast det blir en dag hemma från skolan imorgon med för att vara på den säkra sidan. Hon saknar fortfarande färgen i ansiktet och har inte helt återfått energin.

Jag har kört mitt Yogapass här hemma nu ikväll. Känner mig stel som en pinne i vissa övningar (eller, ja de flesta) men faktum är att jag redan börjar bli bättre i vissa. Det går så smått framåt och det är ju kul när man märker.



Ska äta middag här hemma nu. Det blir isterband med dillstuvad potatis. Bland det godaste som finns:-) Ebbe behöver ut på promenad sen. Får se om jag har orken att åka in till stan och gå en längre runda annars får det bara bli en kortis här hemma i mörkret.

Jag är inte som Pontus som kan traska rätt ut i skogen i fast det är kolmörkt ute. Jag vill ha ljus när jag går på promenad. Gärna en hund med mig också då känner man sig aldrig rädd. Pontus hävdar att det är otäckare och kan hända mer läskiga saker när man går inne i stan än i skogen. Håller förvisso med honom, men när det är mörkt tror jag tvärtom. Går jag i stan när det är mörkt med Ebbe så är han en trygghet. Hur många skulle våga sig fram och våldta/råna/misshandla någon med en stor svart hund? Visst, han är en labrador men jag tror ändå det avskräcker.

Går jag i skogen när det är mörkt med Ebbe och det skulle prassla och höras en massa, kanske rent av dyka upp en massa djur. Ja, då tror inte jag att Ebbe är någon trygghet. Han skulle antigen skrämma skiten ur mig med att stå och skälla och morra mot något jag inte kan se eller så skulle han vara lika rädd som jag för det där okända. Om det skulle vara ett djur man skulle råka gå för nära där i mörkret så kanske det djuret skulle bli provocerad och attackera? Eller? Kanske inte alls är ett verkligt scenario, men så tror jag att det skulle kunna bli. Speciellt när just jag är ute och går.

Det känns tryggare och gå i stan på kvällarna, men på dagarna föredrar jag skogen.

Så nu vet ni det. Nu ska jag käka isterband. Hej på er!

//Sofie 

Inga kommentarer: