20 januari 2018

Längdskidåkningspremiär

Idag på förmiddagen möte vi upp Tina och Eddie med barn för att passade på att åka lite längdskidor. De har gjort fina spår på ett ställe här i stan. Ingen lång sträcka, men helt lagom att åka för barnen (ja, även för mig). Blev några varv så tillsammans kom vi nog upp i några kilometer iallafall. Inget direkt träningspass för en annan, men det var väldigt mysigt att åka tillsammans allihopa. Bara Leah som tappade humöret där en gång men förutom det hade vi en jättetrevlig förmiddag i skidspåren!


Det positiva med skidåkning är att det går att hitta så mycket bra och fin utrustning begagnad som inte kostar så mycket. Pontus sitter nu och letar efter utrustning till barnen så de kan få prova på att åka utför. Jag tyckte vi kunde hyra men faktum är att det typ går att hitta komplett utrustning för samma summa som det kostar att hyra.



Man får passa på att åka nu när det finns möjligheter. Vi har ju haft snö nu i några veckor så bara väntar på backslag med slask. Japp, pessimisten i mig går inte att gömma undan.


Hoppas på lite pulkaåkning imorgon med! Vore väldigt kul. Skulle dock behöva köpa en ny pulka då den vi har nu är lite halvtrasiga efter att jag råkade köra med den i ett gupp så det blev en stor buckla som inte riktigt går att få bort. Har kikat lite men i affärerna som säljer pulkor här i stan är det bara så små pulkor! Alltså inte de där bebispulkorna men typ steget över. Jag vill ha en normalstor pulka. Hugo och Leah är så stora nu (ja, jag också) så de kan inte åka i någon sån där liten pulka.

Det måste ju finnas att köpa, de kanske bara har varit slut på den modellen pulkor när jag varit och kollat.

Kul att vi kunde åka lite längdskidor idag i alla fall. Fick sug efter att göra det snart igen. Då kanske utan barn så jag får chansen att lära mig åka lite mer också:-)

//Sofie 

Inga kommentarer: