15 januari 2018

En seg start på veckan

Det har varit en sån mörk och kall måndag idag. Vi var ute hela förmiddagen på jobbet och jag höll på att frysa ihjäl kändes det som. Bara ett par minus grader, men det blåste kalla vindar och då kändes det som det var många fler minus grader på termometern.

Jobbade länge och var superdupertrött när jag kom hem. Hoppade in i duschen och sen i myskläderna och de obligatoriska raggsockorna. Satt mig sen och gjorde läxor med Hugo vilket var mysigt. Tycker om de stunderna det ger egentid med varje barn. Men herregud så mycket läxor de har! 5 olika läxor hade de den här veckan. Det är för att de ska träna extra mycket inför nationella proven säger Hugo.

Nu har våra barn föräldrar som sitter ner och engagerar sig i deras skolgång och läxor, men tänk alla dessa barn som inte har det? De är alldeles för många tyvärr. Tänk bara alla barn som har föräldrar som knappt kan svenska? Hur ska de kunna hjälpa sina barn med läxorna? Eller de som har föräldrar som jobbar länge(kanske pendlar långt till sina jobb) om dagarna och barnen är på fritids tills stängning varje dag? Hur ska de orka med alla dessa läxor? Jag blir mer och mer emot läxor.

Satsa mer pengar på skolorna och se till att alla barn får samma möjlighet att lära sig. Jag vet att lärarna gör ett hästjobb och de har det inte så lätt så jag lägger verkligen ingen skuld på dem. Det är politikerna som borde öppna ögonen och börja pumpa in pengar i skolorna och inte tvärtom, spara in som de så gärna gör.

Nu ska jag ta och krypa ner under en varm filt och kolla in utbudet på dumburken. Hörde något om Idrottsgalan vilket jag inte sett på år och dar. Kanske blir en liten kik på den innan ögonen faller ihop av trötthet.


Läste något om att det här var årets deppigaste dag? Ja, den kunde ju varit roligare det kunde den ju. Men man får vara glad ändå:-)

//Sofie

Inga kommentarer: