18 januari 2018

Årets semla

Slutade tidigt idag så jag tajmande in det perfekt med att komma till skolan precis när Hugo slutade vid halv tre. Efter alla barnen var hämtade så åkte vi för att göra ett par ärenden på stan. Gick in på ICA för att skicka iväg en grej och där så sålde de semlor som barnen tjatade till sig. 

Jag är ju inte så förtjust i vanliga semlor då jag inte gillar mandelmassan. Såg att de sålde några andra så tog en sån till mig istället. Barnen ville ha eftermiddagsmys med tända ljus, film och fika. Såklart tackade inte jag nej till det. Kändes skönt att krypa upp i soffan en stund. Då fikat bestod av semlor så föll valet av film såklart på Ture Sventon. 


När jag skulle äta min semla slog det mig att den här varianten av semla köpte jag ju förra året och tyckte inte att den var någon större hit. Det tyckte jag inte nu heller. Vanilj och hallon skulle det vara i semlan men det var helt överfylld med mestadels grädde. Ett hallon fanns det i så att skriva att den innehöll hallon var ju en överdrift. Nej, det bara växte i munnen på mig så jag tog bara ett par tuggor. 

Varenda år är det samma sak. Jag tycker semlor ser så gott ut, men jag tycker ju egentligen inte om dem. Inte ens utan mandelmassa har det ju visat sig. Eller finns det någon oslagbar variant på semla som jag missat? Jag är ju en riktigt gottegris så är förvånad att jag inte tycker om semlor. 


Det är lite som kaffe. Det luktar himmelskt gott men smakar skit. 

Jag drog och tränade en sväng sen när Pontus kommit hem från sitt jobb. Knökat med folk så ställde mig och körde backintervaller på löpbandet. Jag följer Olga Rönnberg på sociala medier och det mest för att jag tycker så himla bra om hennes träningstips på olika övningar och träningsupplägg. Hittade bland annat den här varianten av backintervaller som jag körde idag på hennes Facebooksida. Svettigt och jobbigt som det ska vara. 

Dock tror jag inte hon tycker att man ska ladda upp med semla inför sitt träningspass. Jag följer henne inte slaviskt precis (som ni trogna följare säkerligen redan förstått) men tar gärna med mig mycket av hennes träningstips. Hon är den enda träningsprofilen jag följer då hon är just den enda som har riktigt koll på det här med kvinnokroppen och träning. Träningen är en sak men kosten är jag inte lika duktig på att följa hennes råd. Har ju i och för sig inte som mål att få magrutor. Skulle ju vara väldigt trevligt om träningen gav mig det också men den ger mig ju så mycket annat. 

Nu ska jag ta tag i alla de överfulla korgarna med tvätt. Eller om jag gör det imorgon istället och satsar på att läsa i min braiga bok? 

//Sofie 




Inga kommentarer: