27 mars 2013

Rosa Byxor till en Pojke

Måste bara skriva om en sak som hände för ett par dagar sedan. Jag var inne på Lindex och kikade lite. Såklart hamnade jag borta vid barnkläderna. Det gjorde även en annan mamma med sitt barn i vagnen. Barnet som visade sig vara en pojke. Hur jag vet det? Jo för när barnet hittade ett par rosa byxor så vägrade mamman köpa dessa, han är ju pojke! Han ville verkligen ha dessa rosa byxor och frågade sin mamma flera gånger men nej. De är flickbyxor och han ville väl inte ha tjejkläder på sig? Ungefär så sa hans mamma flera gånger. Fast hennes son var envis och fortsatte fråga om byxorna. Tillslut gick mamman därifrån med motiveringen att pojken var så jobbig och inte gick å handla kläder med honom!

Är inte detta sorgligt? Jag kanske inget ska säga för jag köper ofta på "pojkavdelning" till Hugo och på "flickavdelningen" till Leah men herre min gud. Önskar sig mina barn ett plagg eller vill ha en viss typ av kläder så blir jag bara glad och de får det (ja inte alltid men ni fattar). Har absolut ingen betydelse vad det är för färg, mönster eller tryck. Helst skulle jag se att barnkläder inte alls var uppdelade på pojk och flickavdelning. Tänk så praktiskt.

Men mest äcklad blir man ju av att gå in i en leksaksbutik! Där och någonstans på vår jord så är saker och ting kategoriserade efter vad som anses vara "flickigt" och "grabbigt".

Kommer ni inte ihåg när det var en leksakskedja som annonserade med en pojke som stod och strök vid ett leksaks strykbräda och strykjärn? Det blev värsta kalabaliken i länder som USA och England.

Hallå jag trodde året var 2013 och inte 1813...  

Hugo och jag har diskuterat nagellack. Hugo har alltid tyckt om att måla naglarna men nu helt plötsligt så kan inte han det för han är kille??? Jag har sagt till Hugo att om man är kille eller tjej spelar ingen roll men är det så att man inte vill ha nagellack så behöver man inte ha det men vill man ha nagellack så får man ha det. Oavsett om man är kille eller tjej. Men nej. Det säger *massa pojknamn från dagis* att sånt har inte pojkar.

Suck Suck Suck och återigen Suck. Att folk orkar.

Hur gör ni med era barn? Är ni som mamman i affären och aldrig skulle köpa ett par rosa byxor till er pojk trots att det är det han önskar sig mest av allt? Hoppas ni inte är det:)

//Sofie




2 kommentarer:

111213 sa...

Jag har mer än gärna "tjejiga" kläder på Max. Han har bl.a. en tröja som det är lite puff på ärmarna ;) Han klär i rosa :) Klänning och kjol, där går min gräns om vi ska ut men ;) Han älskar att måla naglarna. Nää det är allt bra löjligt det där med att killar inte kan ha rosa mm...
När Max var bebis och jag köpt en rosa piké samt rosa napp så fick jag höra av en vän (!!!) att jag nog hellre hade sett att Max var en flicka eftersom jag klädde honom i rosa... Suck...
Nova har mycket rosa just för att jag älskar färgen! Men hon kan lika gärna ha svart/blått/grönt... Bara det är fina kläder så :)

Cissi sa...

Theodor älskar att ha nagelack och han får ha vilken färg han vill!:) Och ibland har det hänt att han tar och lånar syrrornas klänning/kjol här hemma men inte om vi ska ut tycker jag inte. Han har däremot aldrig velat köpa "tjej" kläder utan i affärerna vill han köpa lite mer kill" kläder med bilar och sånt. Men som sagt här hemma har han ofta syrrornas kläder och det tycker jag är ok. Däremot martin är mer emot det:/ Wilmer har en rosa napp med små blommor och hjärtan på;)