12 mars 2013

Välgörande ändamål

Fick dessa bilder via facebook av en arbetskompis. Hon har varit nere i Gambia hos sin fadderfamilj och hälsat på. Hon har varit där tidigare men denna gången så samlade hon ihop saker att ta med till människorna i den lilla byn. Jag bidrog med 10 arbetshandskar, en fotboll, hopprep och barnens urvuxna foppatofflor.

Hon kunde tyvärr inte ta med hur mycket som helst då hon packade allt i sitt vanliga bagage så jag försökte komma på saker som inte tog så står plats. Tydligen var det stor brist på arbetshandskar. Jag köpte tio stycken par för typ inte ens 250 kr. Tänk vad så lite kan göra för några andra.

Jag tyckte det var jättekul å se bilderna. Blev så verkligt. Inte direkt som när man  ringer in 100 kr till någon av alla tvgalor. Det är bra det med men det här blev så verkligt som sagt.

Återigen blev jag påminnd om hur fantastiskt bra vi har det här i Sverige! Och ändå är vi inte häflten så glada å tacksamma? Hur kan det komma sig?:)

Fotbollen blir fylld med luft

Sen var matchen igång:) De hade tydligen ingen boll sen innan utan bara tygbitar de bundit ihop för att använda när de spelade fotboll. Åh jag kunde köpt många många fler åt dem om det bara hade funits möjlighet till att fått med dem:)

Och arbetshandskarna kom också till använding. Så kul å se:)
//Sofie

Inga kommentarer: