03 september 2017

Idrottens dag

På förmiddagen idag åkte vi iväg för att kika in idrottens dag som arrangerades här i stan. Uppe på idrottsområdet var det flera olika föreningar som visade sina idrotter samt att man fick prova på.

Hugo och Leah var helt lyriska. De provade på samtliga sporter. Det var hockey, bandy, karate, friidrott, tennis, badminton, pingis, gymnastik, hopprep, boxning, ridning, ja till och med mattcurling.


Friidrottsgrenarna de provade på var bland annat kula, höjdhopp men även längdhopp och 60 meter.


Jag blev mest imponerad över hur höga häckarna är som eliten springer och hoppar över.


Så ja, nu vill Hugo och Leah börja med samtliga idrotter. Det går ju tyvärr inte men de får gärna välja någon som de kan börja på och se om de tycker det är roligt. Innebandy blir det i såna fall som får stå åt sidan. Jag (vi) vill inte att de håller på med för mycket, de ska ju framförallt orka med skolan. Många idrotter har ju träningar flera gånger i veckan med så det går knappt ändå att delta i flera. 

Leah blev frälst i tennis och Hugo i bandy. Hugo har tjatat om hockey sista tiden men nu vände det till bandy istället. Lika kallt och eländigt båda två om ni frågar mig. 

På tal om kallt så höll jag på att frysa ihjäl när vi var där uppe på idrottsplatsen. Det var 15 grader och sol när vi åkte (riktigt fint väder) men det mulnade på och blåste en del så det blev riktigt kallt när vi var där. Det hela började när vi kom dit vid 11 och sen var vi kvar där enda tills det slutade vid 14. Så tre timmar ute i det kalla satte sina spår.

När vi kom hem slängde vi i oss en sen lunch och bäddade sen ner oss i soffan med varma filtar och raggsockor på fötterna. Lyssnade på regnet utanför och kollade på film och hade en riktig slapp söndag eftermiddag. 



Min förkylning blev ju inte bättre av att varit ute i kylan men efter vårt soffmys kändes kroppen varm igen iallafall. Hoppas det inte blir värre. Imorgon väntas jobb och jag har verkligen ingen lust att vara hemma å vara sjuk.

//Sofie  

Inga kommentarer: