17 september 2017

Skördemarknad och sovit borta

Jag och barnen flydde fältet här hemma och drog igår morse iväg till Asby för att gå på deras årliga skördemarknad. Jättefint väder var det! Solen sken mest hela tiden och det var ett riktigt perfekt höstväder för skördemarknad. 

Vi spenderade några timmar där med att bland annat spela på koskitarbingo, kollade på när alla duktiga deltagare i starkeman tävlade, barnen körde tramptraktorer, kollade in brandbilar, kollade såklart även in alla marknadsknallar, åt brända mandlar, kollade på en fakir som barnen var väldigt imponerade över, var på speedwaymuseum, kollade in loppisen och den mysiga butiken faster Olga, köpte godis, lyssnade på musiken som spelades av alla duktiga barn från musikskolan, smakade på den vinnande äppelpajen i pajtävlingen, kollade in de stora pumporna i pumptävlingen... Ja typ det gjorde vi:-) 



En jättemysig lördag hade vi. Den fortsatte med att jag och barnen åkte hem till svärföräldrarna och sov över där. Vi åt god mat och gjorde efterrätt som vi myste på igår kväll framför barnens nya favorit program Duellen på SVT. 
 
Vi hade det så bra så. Idag vaknade vi och åt frukost tillsammans innan vi tog med alla hundarna ut på en promenad i det fina förmiddagsvädret. Gick en sväng ner till sjön och kikade till båtarna. 


Svärföräldrarna är hundvakter åt Åscar så vi hade tre hundar med oss på promenaden. Kortet är helt spontant taget *host* eller så sitter de så fint då det är godis som lockar bakom kameran:-) 

Vi blev kvar där och vi åt även lunch innan vi for hem igen för att se hur det gick för Pontus och Per som slitit hela helgen här hemma. 

Dränera kring huset måste vara det tråkigaste man måste göra som husägare. Mycket jobb, det är dyrt och inte blir det något fint av det utan snarare tvärtom. Det ser för jävligt ut i trädgården... 

Skönt när det är gjort sen men det känns som det är långt kvar innan vi har en trädgård igen. I vår ska den nya trappan och verandan byggas och därefter även läggas nya plattor. Det kommer bli fint i slutändan, men det tar bara ett litet tag innan vi är där:-) 




//Sofie 

Inga kommentarer: