30 september 2017

Prag dag 2

Vi har det så bra här borta. Började den här dagen med god frukost på hotellet (plus för bra frukostbuffé). Sen delade vi upp oss lite. Mamma, Elin och jag tog spårvagnen och åkte iväg mot en marknad här i stan. Vi har besökt den varje gång vi varit här. Den här blivit mindre (och även sämre) med åren men den är ändå ett måste att besöka.

Jag kom därifrån med en tre kronor tröja till Hugo så jag vet en som kommer bli extra glad när jag kommer hem☺

Vi tog även ett stopp för fika inne på marknadsområdet. Jag tog en varm choklad som såg bra mycket godare ut än vad den var.


Efter att ha spenderat förmiddagen där så åkte vi in till stan där vi träffade Ida och Anette. Vi åt lunch ute på en servering tillsammans i det fina vädret. Eller, i solen var det så himla varmt medans i skuggan blev det rätt kallt. Kul bara att sitta och kolla på människor och särskilt hur olika alla klär sig.  Vissa kommer i full vintermundering medans medans andra kör barbent och kortärmat. Jag är mer åt det sist nämnda. Klänning med ett par tunna strumpbyxor funkar perfekt här nere nu.



Åt en Ceasarsallad till lunch och det fanns även cider att beställa till min glädje. Prag är ölets stad och om man som mig inte dricker öl är utbudet rätt knapert. Vin finns väl alltid men kul att kunna dricka något annat med.


Har lyckats fyndat ett par klänningar med. Vem vet? Kanske hinner bli någon mer handlar innan hemfärd☺

Sprungit i en del affärer i eftermiddag och även en annan liten minimarknad som vi hittade här inne i stan har vi besökt.


Där såldes massa frukt och grönt som såg så fint ut!

Har tagit igen oss på hotellet en stund och gjort oss redo för att ta något att dricka nere i hotellbaren innan vi ska ut och leta middagsställe. Igår var vi på en helt underbar restaurang med sååå god mat! Se om vi kan lyckas hitta något lika bra ikväll☺

//Sofie 

Inga kommentarer: