18 september 2017

Klassmamma

Hemma igen efter att ha suttit på föräldramöte typ hela kvällen. Åh så trött jag var! Trodde flera gånger att jag skulle somna sittandes där på stolen. Var inte alls på mötetshumör kände jag. Dessutom blev det återigen på min lott att vara klassförälder. Lika bra att få det överstökat, så kan ju passa på vara i båda barnens klasser samtidigt:-)

Det var faktiskt inte min mening men vi var inte så många på mötet och de som var där hade redan varit så det föll lite på min lott. Att jag skriver min är för jag vet redan nu hur lite engagerad Pontus kommer vara som klassförälder. Som pappor generellt? På de föräldramöten jag varit på (har varit på barnens samtliga under deras skolår) så är det alltid mammorna som tar initiativet till att vara klassförälder och även de som brukar hålla i de olika sakerna man har i uppgift som klassförälder.

I vår familj är det ju Pontus som drar det största lasset med barnens fotboll då han är tränare med allt vad det innebär så visst, jag kan ta på mig att vara klassförälder utan hans engagemang. Det är inte så ansträngande och jag kan tycka det är roligt att få hitta på saker. Men just generellt är det inte oftare mammor som är de riktiga klassföräldrarna? Vi är la ena rediga klassmammor:-)


Invigde min nya klänning som jag köpte när vi var på Mallorca. Hade tänkt hänga undan den då jag tänkte att det är mer en sommarklänning men färgen är ju faktiskt mer åt höst. Så med en kofta och ett par strumpbyxor till så blev det riktigt bra:-)

Hann även med att träna ett pass på gymmet förut så är inte bara trött i knopen utan även kroppen är rätt mör. Barnen de är hos farmor och farfar. Vi hade ju föräldramötet ikväll plus att skolan har stängt imorgon så ska de sova där inatt. Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa innan min ögon stängs igen för natten. Måndagen det kom och den gick. Nu laddar vi om för tisdag:-)

//Sofie

2 kommentarer:

Jennie sa...

Vad gör en klassförälder? Jag har glömt från vår skoltid. Skramlar pengar till en blomma till fröken är typ de jag kommer på. 🙈😃

Zouphie sa...

Det är säkert olika från skola till skola men här är det typ att samla in till blomma vid jul och till sommaren och att ordna med någon sommarfest innan skolavslutningen. Förra året hade klassföräldrarna ordnat med disco innan jullovet för Hugos klass. Det var MYCKET uppskattat var det av barnen. Se om årets klassföräldrar kan leva upp till samma nivå:-)