06 september 2017

Världens jobbigaste promenad

Har legat i sängen/soffan mest hela dagen. Ebbe har tyckt jag varit såååå tråkig! Så vid lunch tog jag på mig regnkläderna och så gick vi på en liten promenad. En liten promenad som inte alls blev så liten och smidig som det var tänkt.

Promenaden brukar ta typ 15 minuter. En lagom runda att gå när jag inte är i så bra form tänkte jag. Brukar aldrig möta några människor på den svängen så Ebbe kan gå lös mesta dels. Idag möte vi såklart hela två sällskap med människor på vår lilla runda. Som tur var hann jag se dem och koppla Ebbe.

Där vi gick så är det en hage. Ibland är det kor där men då jag häromdagen såg när de flyttade korna så tänkte jag att det är ju inga djur där nu. Och det var det inte heller men en massa stängsel att ta sig förbi. I och med att det var stängt så var jag inte helt hundra på att det inte var några djur kvar där så jag var ju verkligen tvungen att stänga ordentligt efter oss, men det var inte det lättaste inte. Efter att ha stått i 10 minuter och kämpat med den ena grinden så lyckades jag till sist få den stängd ordentligt.

Vid nästa grind vågade jag inte chans så där kröp jag under taggtråden istället. Såg ju högt ut men det var det inte. Jag fick åla mig in under vilket resulterade i att jag blev skitig hela jag, ja även Ebbe.

Vid nästa grind (en trägrind) kunde jag klättra över vilket gick bra, svårare var de att få Ebbe att krypa under. Han total vägrade helt plötsligt. Jag fick krypa in under och dra Ebbe igenom. Återigen, smutsigt värre.

När vi kom hem så slog det mig att jag tagit på mig mina vakuum gummistövlar. De blir som en sug i stövlarna och de är så svåra att få av! Särskilt när man är själv. Jag höll på i 15 minuter innan jag fick av mig dem. Slet som ett djur men till sist fick jag av dem.

Jag var så trött efteråt! Satte mig i soffan och kollade på klockan, då hade det gått en timme sen vi klev utanför dörren! Helt otroligt.... Så eftermiddagen har jag sovit, sovit och sovit.


//Sofie 

Inga kommentarer: