26 maj 2011

Lita aldrig på en mobiltelefonförsäljare

Fick just hem min första räkning från Telia. Jag byte ju till Telia från Halebop när jag skaffade min nya telefon nu i slutet av april. Jag blir så trött. Och ledsen. Varför detta ljug? Varför undanhålla sanningen? Vill de sätta sina kunder hos kronofogden? Okej lite överdrivet men ändå..

499 svenska kronor. Inte ett öre mer skulle jag betala i månaden. Jag var redan skeptiskt innan för 499 kronor i månaden är mycket pengar för mig. Jag frågade TRE gånger (om inte fler) att det var denna summan jag säkert hade att betala varje månad. Jodå och så rabblade försäljaren upp alla siffror ännu en gång och visst. Det blev ju 499 kronor.

Vad står det på min räkning jag får hem? Jo 732.50 kronor. Rätt mycket mer än den summan som de sa till mig. Och vet ni? Det är ju moms också! Skatt! Ja det hade de ju såklart inte räknat med i sina siffror när jag stod där inne i butiken och frågade flera gånger om att 499 kronor är den slutgiltiga summan jag kommer betala. Moms ja. Idioter.

Moms är väl en självklarhet att den är inräknad i priset? Går jag in på H&M och köper en jacka för 499 kronor så får jag ju inte betala 732.50 när jag kommer fram till kassan..

Det var av precis den här anledningen jag inte ville binda upp mig på något...Jag visste att det skulle bli mycket dyrare. Lite aldrig på en försäljare. Aldrig. Jag kommer aldrig mer göra det.

Imorgon ska jag ringa till Telia. Och jag kommer inte vara glad.

//Sofie

1 kommentar:

Ida sa...

Förstår verkligen din panik. Men har du kollat datum på räkningen. Ibland får man betala för mer än en månad på första räkningen. Det har jag varit med om och då får man ju en chock tills man inser att man kanske egentligen betalar för 1 ½ månad=)

Hoppas iaf att allt ordnar sig.
Kram Ida