22 december 2014

Pyntat

Idag har vi även fått fram tomtarna som Hugo och Leah hjälpt mig med att ställa fram.

Det är så roligt med julen för alla har verkligen sina traditioner om hur och när man pyntar, bakar lussebullar, tar in granen, kokar knäcken, gör sitt pepparkakshus och köper julklapparna...:-)

Jag tycker det är skillnad på pynta och pynta. Jag pyntar inför advent och sen inför jul. Inför advent åker ljustakarna, stjärnorna, adventsljusstaken, barnens adventskalender som de har hängandes på väggen fram. Gardiner i köket byts ut, julduk på soffbord och köksbord tas fram och byte av stolsdynor och kuddfodral sker. Gör även alltid den årliga storstorstädningen i samband med advent.

Sen nu dagarna innan jul då får tomtarna kika fram ur sina lådor. Granen huggs, tas in, sätts upp och pyntas kvällen innan julafton. Det är väldigt heligt i den här familjen. Det är sån härlig känsla att få göra allt det där sista pyntandet precis innan julafton tycker jag. Att dra fram allting en vecka innan första advent är inte min melodi. Då hinner jag tröttna på det redan vid lucia och granen skulle med all säkerhet redan fått lämna huset med tanke på barrandet:-)

Alla gör så olika! Ofta har man ju med sig hemifrån, från när man själv var liten, om hur man gör kring allt som har med julen att göra:-)

Vissa gör allt som man "ska" göra kring jul och andra tar knappt fram adventsljusstaken. Men en sak är säker. Det blir jul oavsett:-)

//Sofie

Inga kommentarer: