11 maj 2015

En upp och ner dag!

Snacka om att den här dagen svängt! Varit upp och ner verkligen. Eller ner och sen upp kanske jag ska uttrycka det.

Började dagen med att skriva in mig på arbetsförmedlingen och fick avsluta den med att skriva ut mig från det stället.

Jag hade lite ångest över att jag hade så lite jobbtimmar inbokade framöver tills dess att jag går på mitt sommarschema så tänkte att ta det säkra före det osäkra (pengamässigt) och ta ut a-kassa de här veckorna och då måste man ju vara inskriven på arbetsförmedlingen. Vilken ångest arbetsförmedlingen ger mig. Hatar verkligen stället, jag har inget positivt kopplat dit.

Men det hela vände snabbare än vad jag trott. Allt blev ändrat. Telefonen ringde och jag blev erbjuden ett längre vikariat som jag tackade ja till. Börjar på onsdag och gå bredvid och sen har jag schema till sista augusti. Blir förmodligen mer jobb för mig även efter sista augusti om jag har tur och det hoppas jag att jag kan få har för omväxlingsskull (har ju inte haft sådär överdrivet bra med flyt när det kommer till jobb).

Det var så himla gött att kunna ringa arbetsförmedlingen igen och säga att de kunde skriva ut mig därifrån. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag slipper gå dit någon mer gång i framtiden. Allt är bara krångligt när det kommer till att kunna få någon hjälp där. Eller rättare sagt man får ingen hjälp där. Att få a-kassa är ju ett helt jobb i sig särskilt om man är anställd på timmar. Nej usch jag vill inte dit igen.

Det enda är att allt blev ändrat nu. Hela sommaren och alla planer får kastas om nu. Jag som suttit och planerat efter det schemat jag fick hem tidigare får ändra allt. Jag skulle nämligen ha jobbat natt i sommar men i och med det här vikariatet så kommer jag vara på ett boende och jobba dag tid istället.

Kommer bli bra när allt är i ordning men just nu känns det lite rörigt. Som tur är har vi världens bästa personal på dagis/fritids så de förstår läget och att tider ändras. Det värderas högt av mig som haft det som jag har med jobbtider. Men nu snart så kommer jag veta hur jag kommer jobba några månader framöver och det ska bli så skönt!

Någon ledig vecka i sommar blir det inte heller för min del (som planen var tidigare) men vi får ta igen det efter sommaren. Vi får hitta på något då. Barnen har ju som tur är många runt om dem som ställer upp och hittar på saker med dem så de kommer få ha sommarlov och vara ute på roligheter även att deras mor kommer jobba hela sommaren lång.

Men imorgon blir det jobb på det gamla stället. Förhoppningsvis är det mitt sista jobbpass där. I alla fall mitt sista jobbpass en vardag där.  Bara det känns hur bra som helst! Och dessutom får jag jobba ihop med bästa Emelie:-) Det är verkligen det enda negativa med att vi alla (ja hela min jobbgrupp har nu sagt upp sig från det stället) splittras är att vi inte kommer jobba ihop! Vi som varit ett så underbart bra gäng!

Ja den här dagen har verkligen pendlat. Mycket att ta in och mycket att ta tag i rent praktiskt. Men nu kör vi!:-)

//Sofie



Inga kommentarer: