14 juni 2010

Första dagen denna vecka avklarad

Dagen har gått fort:) Har haft en dag utan dagis så Hugo, Leah och jag har varit hemma tillsammans och umgåtts hela dagen, eller ja nästan. Jag hade tid på återbesök hos mödravården så då var mamma barnvakt. Kändes sådär att dra med Hugo dit.. Leah somnade nymatad innan jag skulle iväg så hon fick också vara hemma tillsammans med mormor. Inte för hon hade varit så jobbig och vakta då hon sovit ute i vagnen hela tiden haha.

Återbesök som sagt och allt såg så bra ut vilket ju alltid känns skönt. Ibland kan jag komma på mig själv att tänka att de måste tycka jag är en tråkig patient haha. Jag menar inga sjukomar, inga allergier, inget som varit sådär utöver det vanliga efter förlossning och graviditet, röker inte, dricker sällan alkohol (nuförtiden ingen), ingen övervikt.... Alltid kul när det händer lite på jobbet menar jag:) På alla formulär och frågor så är det alltid bara nej som svar i stort sätt för min del. Så tråkigt eller egentligen inte. Jag ska ju bara vara tacksam tänk så många som får en massa skit som de dras med. Man ska vara glad så länge ens egen och ens närståendes hälsa är på topp! Det är mer värt än allt annat.

Lite roligt också för jag fick med mig mödravårdjournalen hem, eller kopia av den. Det fick jag inte med Hugo så jag frågade om jag inte kunde få den också och det fick jag. Kul att kunna jämnföra allt. Såg till exempel att min mage visst var större på slutet med Hugo. Med Leah var måttet 36 med Hugo 39.9. Men Hugo vägde ju 250 gram mer också i och för sig. Roligt att läsa och se. Precis som med förlossningsjournalen:-)

Nu ikväll har vi varit en sväng och hälsat på Pontus mormor. Fick köttbullar och det sitter ju inte fel i magen precis. Lasse var där också så vi träffade honom en stund med vilket var trevligt. Nu har jag precis gått långpromenad med Poker medan Pontus har nattat alla barnen. Jag var inte avundsjuk. De var inte så samarbetsvilliga precis.

Nu ska jag käka vattenmelon innan Pontus och Gunnar äter upp all.

//Sofie

Inga kommentarer: