31 juli 2024

Kallt om benen i väntan på tåget

 

Det var inte så många grader på termometern denna tisdagsmorgon. Man märker tyvärr även att det sakta blir mörkare om morgnarna. 


Ja, det kändes kallt om benen när jag stod och väntade på tågbytet men som tur var kom ju värmen sen. Den här veckan ska det ju bara kanonväder! Lyckos alla som är lediga säger jag bara. 


Efter jobbet fick jag minsann skjuts hem! Hannah hade varit inne och gjort storstan så jag kunde åka med henne hem. Lyxigt värre! 


Väl hemma upptäckte jag att mat behövdes inhandlas så slängde ihop en inköpslista och drog till mataffären. Hämtade även Leah som kom med tåget så hon också kom hem. 

Dagens bästa var helt klart när vi åkte och badade! Helt genomvarm efter dagen så det var riktigt skönt även att jag tyckte vattnet var något kallare än tidigare. Uppfriskande var det. Dessa kvällsbad kommer saknas i höst och vinter. 



//Sofie 

30 juli 2024

En tröttare måndag

 


Ännu en ny måndag och en ny vecka, jippi! Har nedräkning tills sommartidtabellen tar slut och jag kan börja åka som vanligt till jobbet igen. Inga byten och en halvtimme senare än nu. Fasen så skönt det ska bli. 


Det finns lånecyklar på jobbet vilket är rätt bra om man behöver ta sig in till stan. Igår blåste det dock halv storm ute så fick trampa även i nedförsbackarna. Är så när de bygger en stad mitt på slätta. Då blåser det ständigt åt vilket håll man än vänder sig. 

Det positiva med väntetiden mellan tågen är att det blir extra lästid. 


Trodde jag bokat tid för att fixa naglarna vid kl 17 men det hade jag visst inte alls. Så trött jag bli på mig själv ibland men ska dit på torsdag så får fina naglar då istället. Så irriterad bara för då hade jag kunnat tränat istället. Nu åkte jag bara hem och var totalt sketslut. 


Åkte och badade med Pontus, Hugo och Ebbe när jag kom hem. Röjde i tvättstugan och sen kollade jag på gymnastik i OS. Alltså jag var så trött så vid 20 gick jag upp och la mig och somnade typ på en gång. Såhär trött var jag inte ens förra veckan som var första veckan efter att ha varit ledig. Hoppas jag känner mig piggare kommande dagar. 



//Sofie

29 juli 2024

Besök i Jönköping och massa bad

 


Pontus, jag och Ebbe drog till sjön för att bada när vi vaknat. Världens bästa start på dagen! Sånt jag kommer sakna när den mörka kalla vintern kommer. 


Pontus skulle sen spela tennismatch och jag tog med Hugo och Leah till Jönköping en sväng. 


Rosa blev dagens färgtema! 

Hugo ville till Biltema för att handla några saker till sin a-traktor och Leah ville hänga med och gå i andra butiker. 

Och så blev det! Vi besökte både biltema och sen lite andra affärer. Avslutade med att äta en senlunch på IKEA. Hade ett tillgodokvitto där så lunchen blev gratis. 

Det var så mycket trafik när vi skulle åka hemåt sen. Snacka om semestertrafik, det tog sin stund innan vi var hemma igen. 


Funderade på att åka och träna. Tog till och med på mig träningskläderna men jag var totalt genomsvettig bara av det. Så jag tog med Ebbe och Hugo och åkte och badade istället. 

Perfekt! Så himla skönt att slänga sig ut i det svalkande vattnet. Min stackars träning har blivit lidande senaste veckan. Inte alls fått till det men det är svårt just nu. Hinner inte träna innan jobbet när jag måste åka tidigare och efter jobbet är det så mycket annat. Är ju fortfarande semester för delar av vår familj så vill passa på att njuta av sommaren och hitta på andra saker än stressa till gymmet när jag kommer hem med tåget. 


Haft århundradets skoskav också som aldrig vill läka ihop! De enda skor jag kunnat gå i är mina svarta ballerinaskor alla andra har jag fått så ont av. Så små sår som kan göra så ont alltså. Så vill att hälarna ska bli helt bra innan jag sätter på mig träningsskorna igen. 


Ja det är inte lätt att alltid kunna få ihop det. Men det brukar lösa sig till sist, det brukar det. 



//Sofie 

Kalasdag!

Den här lördagen vankades det 16-års firande av vår Hugo. Lite i förskott då han inte fyller förrän på onsdag men så blir det för att få ihop det ibland. 


Kaj-Åke såg till att matte vaknade till ordentligt då han lämnat en suvenir på köksgolvet. 


Ja hela dagen gick åt att förbereda inför kalaset. Bord och stolar skulle bäras ut, det skulle dekoreras och mat skulle förberedas etc. 


Vek servetter och gjorde namnskyltar till allas glas till ingen nytta då allt blåste bort så fort jag tog ut skiten...


Vi dukade upp borta vid grillplatsen då vädret var så fint och Hugo hade önskat hamburgare dagen till ära. Så vi passade på att använda våra fina grillplats som vi inte slitit allt för mycket på senaste tiden. 


Hugo och Pontus var dagen innan och hämtade hem en a-traktor som Hugo köpt för sina pengar han tjänat i sommar. Ett projekt då den inte startar än men enligt Hugo och Pontus ska det inte vara några större grejer som behöver fixas. Jag är mer skeptiskt men är Hugo nöjd så är jag nöjd. Några andra som var väldigt nöjda över Hugos köp var hans småkusiner. 


Bosse var helt frälst och ville inte gå ur den. Vi skulle stänga dörren så han kunde sitta där och "köra". 


Roligast var när pappa satte sig på passagerare sättet och Bosse fick köra på pappa. 


Många hamburgare grillades. Pontus stod uppe hela kvällen innan och förberedde alla hamburgarna. 


Även brödet hade han bakat. Gäller ju att sätta honom i jobb när han är den som fortfarande har semester. Och det är ju så mycket godare och mer mättande med hemgjorda hamburgerbröd än köpebröd. 



Två coola kids som käkade tillsammans. 


vi blir ju några stycken på våra kalas så ett långbord ute i det fina vädret var ju helt perfekt! Tur ändå att han fyller på sommaren vår son. 


Världens finaste Lykke åt hon med. 


Precis som världens finaste Tilde.


Även jag fick i mig mat till sist.  


Presentöppning och som varje gång är det ju bra att ha ett gäng småkusiner som hjälper till. 


Det kan ju vara rätt jobbigt med presentöppning annars. 


Bosse blev förtjust i Hugos nya innebandyklubba som han kom på att man kan använda som vapen. 


Men även att spela med. 


Det blev en del innebandyspelade på det här kalaset. 


Tjejtrion fick nya klänningar och koftor som jag och mamma fyndade åt dem på KappAhls REA. Så kul när man hittar till alla tre tjejerna (och för en billigpeng) så kunde inte motstå. 


Innebandyn bröts av då och då med både fotboll och amerikansk fotboll. 


Hugo fick sen köra runt sina småkusiner på sin moped. Det tyckte de var väldigt roligt. Vilgot och Linus de åkte runt på vår andra gammelmoped men de var mer svårfångade på bild. 


Sång och tårta blev det också för våran store pöjk! 


Majken och Lykke frågade Pontus om de inte kunde få åka traktor och sånt säger ju inte Pontus nej till. 


Upp med alla på flaket! 


Sen bar det iväg! Men det var någon som följde efter oss. 


Krille hängde på efter med gammelmoppen. Den gick ungefär lika "fort" som traktorn. 


Lykke diggade att åka traktorflak. Hon och Tilde var helt galna. De värmde upp inför kommande studentenflak om x-antal år. 


Bosse var lite mer skeptiskt. Han höll ett stadigt grepp om pappa. 


Vilket väder vi fick denna dag! När vi började greja på morgonen hängde mörka moln över oss men de försvann som tur var. 


Efter traktorturen ville den här trion åka ännu mer så blev ett till litet varv. 


Frida tyckte vi matchade så fint i vår familj. Mamma och jag i blå klänningar och Erik och pappa i sina tröjor. Erik passade även på att visa upp min höjd (?). 


En bild på oss alla blev det med! Det var inte igår vi tog en sån bild. 


Kalaset blev jättebra och vi fick även lite bärhjälp av gästerna innan de åkte hem. Det underlättade då det var några stolar och bord att kånka på. 


Vi var så trötta och varma sen på kvällen när alla åkt så då blev det ett kvällsbad. Dagens bästa! 


Kul med kalas men man blir rätt trött. 



//Sofie 

Fredagen som var

Nu är det dags att börja blogga ikapp lite igen. Dags att gnugga hjärncellerna och komma på var jag ska skriva om fredagen. Vad hände då? Jodå, det ska jag berätta! 


Fredagskänslan infann sig på riktigt igen för första gången sedan semestern. Även att resten av familjen varit lediga så kändes det skönt med stundade helg. 


Fick förfrågan av en jobbarkompis som har semester om vi skulle luncha ihop. Vi har gått om varandra helt i sommar så det var jättekul att ses! 


Åt libanesisk buffé som var så jäkla god. Blev rätt mätta så att säga. Väldigt trevlig med en lunch på vift. 


När jag stämplat ut för dagen sen drog jag till stan för en AW med denna bönan: 


Vi går också om varandra helt med våra semestrar men vi lyckades allt klämma in en dejt! 


Jag var fortfarande mätt efter min lunch så Hannah åt och jag drack :-) 

Blev sittande en bra stund och hade det väldigt trevligt. Hann även med en runda i butikerna innan de stängde. Var inne på Indiska där både Hannah och jag hittade varsin klänning. Hannahs var på REA och det var inte min så jag tänkte inte handlat den men så hade de ett sommarerbjudande med 20% på valfritt plagg så då blev det ett köp även för min del. Typ REA ju. 


En trevligare typ av fredag helt klart. Perfekt inledning av helgen! 




//Sofie 


26 juli 2024

Onsdag eller torsdag?

Blir lite halv veckovil när en börjar jobbveckan på tisdagen istället för en måndag. Jag ligger en dag fel hela tiden. Men åt rätt håll så att säga så då gör det ju egentligen inget. 


Det här med att byta tåg och vänta 15-20 minuter innan nästa tåg går suger rätt hårt. Har nedräkning tills dessa sommartider är över. Men på ett sätt tur att finns för vad skulle jag annars gnälla om här i bloggen? 


Efter att jag äntligen lyckats ta mig hem så blev det matshopping! Vi ska fira Hugo på lördag så handlade inför det. Det blev allt en del. Sen hade jag tre olika inköpslistor (fråga mig inte varför) att ha koll på så hoppas att jag kom hem med allt jag skulle. Förmodligen inte. Brukar alltid vara något som behöver kompletteringshandlas. 


Drog även och kvällsbadad. Så himla skönt! 


Vattentemperaturen här i sjön är verkligen behaglig nu. Men vad vattennivån har ökat! Bara sen vi var här för ett par dagar sedan så var det nu ännu mer vatten. Nu går vattennivån kant i kant med gräset. Kommer det mer vatten så kommer det svämmas över. Pratade med några grannar som badat här i 40 års tid och de har aldrig varit med om så här mycket vatten. 



//Sofie