18 juli 2024

Födelsedagsfirande och familjerally



Jag och Ebbe tog oss en promenad tillsammans eftet att frukosten intagits. 


Det var riktigt skönt ute. Man har sänkt kraven på bra väder den här sommaren. Regnar det inte får man bara nöjd liksom. 

Åkte sen och tränade ett pass. Efter det så duschades det och svidades om för kalas väntades. 


Emma fyllde 14 år och det skulle vi fira! 


Deras ena katt låg på exakt samma ställe som när vi var där häromdagen. Hon trivs bland blommorna och flyttar sig inte i onödan. 


Det bjöds på grillat av olika slag, supergott! 


Några som också gärna ville vara med och äta. 


Sen blev det såklart även födelsedagstårta! 


Och skönsång! Hugo och Pontus kunde inte riktigt resa sig när det skulle sjungas då de satt lite tajt till. Blev mer en jägarvilavariant. 


Dagen till ära körde jag på en blommig favorit. 

Efter kalaset så var det "Sommarkväll i Asby" pch den här kvällen arrangerades något de kallades för "Familjerally" som vi var med på. 


Premiär för oss att delta. Det bar tydligen varit uppehåll några år så det var ett tag sedan de körde det senast. Det märktes för intresset var stort och det var många som ville delta. 


Vad vad det här "Familjerallyt" för något. Jo man fick en karta pch man skulle ta sig till olika ställen. Där väntade olika utmaningar som man skulle ta så många poäng som möjligt i. 


Föesta stoppet var på en gård där det bjöds på bågskytte. 


Hugo och Leah ville väldigt gärna köra så jag och Pontus stod över. Jätteduktiga var båda två så bar nog tur rent poängmässigt att jag stod över. 


Sen satte vi oss i bilen och åkte till nästa stopp som var mitt ute i skogen. Där har de satt ihop en slags klätterbana av rör. 

Man skulle ta sig upp för två stycken och sen åka ner för ett tredje. Så många varv som möjligt på en viss tid. 


Jag som hade långklänning och ballerinaskor avstod men de andra körde på för fullt. 


Det var tydligen rätt svårt att ta sig runt. Kan tänka mig att barn i åldern 5-7 år säkert skulle fixat det här galant. Det var lite svårare för vuxna personer att ta sig runt. 


Nästa station skulle man samarbeta och lägga ett stort pussel på så kort tid som möjligt. 


Här var vi grymma och tog fullpott! 


Nästa station var vid en gård där man skulle köra maskin pch lyfta på säckar. Under varje säck dolde sig olika ord som hade ett gemensamt ord. Här briljerade vi också och tog fullpott! 


Sen kom regne och det med besked. Det tokregnade verkligen och Leah ville inte vara med på bild med sin mor. 


Hugo bangade vare sig regnet eller att vara med på bild. 


Här skulle man praktisera sina bibelkunskaper. Para ihop olika bilder med rätt personer från bibeln. Tack vare våra barn så fick vi bra med poäng även här. Jag kände mig väldigt ringrostig så att säga. 
 

Näst sista grenen var i en grusgrop. Regnet toköste ner så könde att det var rätt skönt med en gren där vi inte behövde lämna bilen. 


Man skulle köra en bana på tid. Pontus tolkade det som att köra så fort som möjligt. 


Tills vi kom i slutet av banan där det stod så här. 


Var inte superlätt att backa i samma tempo och definitivt inte när det ösregnade så man inget såg i backspeglarna. Men kul var det även om poängen blev dålig. 

Sista grenen var att vi skulle rulla en höbal genom en bana. Syns inte på bilden men regnet stod som spön i backen. Nästa år ska jag satsa på träningskläder och regnkläder istället för klänning och jeansjacka. 


Det gick bra med det var rätt slirrigt då det var så blött. 


Jätterolig grej att vara med på och vi höll typ sams hela tiden. Vi fick inga toppoäng vilket störde Leah men jag tycker (faktiskt) det var kul att bara delta. Hoppas på att det arrangeras nästa år igen så vi kan vara med då också. 




//Sofie 

Inga kommentarer: