22 juli 2024

Kostymköp och instrumentgåva

 


Lördagens morgon började med en frukost i båten i det fina vädret. Ebbe låg på akterdäck och undrade om inte han också skulle få sig en smakbit. Hade gärna stannat kvar längre på sjön men vi tufflade så sakta hemåt efter frukosten. 


Så himla skönt att kunna sitta och bara njuta av det fina. Pontus kör med fjärrstyrning men den vill inte riktigt räcka ända dit fram där han satt så därför håller han handen bakåt. Ser ut som han sträcker sig efter min hand men så var det inte. 


Men det sköna avtog när blåsten vände. Kunde inte sitta kvar där då det skvätte upp vatten på både båten och över mig. 


Väl hemma mötes vi av både svarta och vita hårtussar som låg på gräsmattan. Kaj-Åke hade tydligen varit i någon fajt med en annan katt. Som tur var mådde han bra, men undra hur den andra katten mådde. Kaj-Åke hade nämligen vita hårtussar kvar mellan sina klor... 


Anledningen att vi for hem tidigare än vad vi ville var att Pontus var tvungen att inhandla en kostym till måndagens begravning. Och i vår lilla stad är butikerna stängda på söndagarna vilket inebar att vi bara hade lördagen på oss att shoppa en kostym. 


Vi fick bra hjälp i butiken och Pontus provade kostymer på löpande band. 


Själv passade jag på att ta en spegelselfie under tiden. 

Efter att kostymen inhandlats så åkte vi hem och lagade till lite lunch. Sen drog vi till Boxholm en sväng. Lämnade av en soffa till Martin och Cissi som de skulle ta över efter Patrik. Sen åkte vi till mamma och pappa en sväng. Hugo behövde skor till begravningen så han skulle låna ett par av sin morfar. 


Sen hann vi även med ett besök hos den här trion. Överlämnade en väldigt omtyckt present till dem. Tamburin, munspel och maracas! Deras föräldrar var inte lika överlyckliga men Majken, Lykke och Tilde var nöjda. Kul att Puttes instrument kommer till glädje på annat håll. 


Leah hjälpte sen Tilde med att bli fin om tånaglarna. 


Varpå Majken och Tilde sen hjälpte Leah att bli fin om sina naglar. 


Vi spelade även spel. Tilde hade varit hos logopeden och fått ett spel om bokstaven L som vi spelade. 


Majken sminkade även mig till Jokern. Så snyggt att jag höll på att glömma tvätta bort det. 


Ebbe han testade tjejernas cykelkärra. 


När vi kom hem sen på kvällen blev det grillade lax i foliepaket och även grillad potatis och majs till. Så himla gott! 


Pontus och jag drog sen och badade. Upptäckte då hur sjukt mycket vatten det kommit i vår lilla badsjö. Den här stenen brukar precis vara täckt med vatten om ens det. Nu gick vattnet en bra bit upp på vaderna. Ja, det har ju regnet en del den här sommaren. 


Med så skönt med ett kvällsbad! Och sån skillnad i temperatur i vattnet mot när vi var ute på sjön med båten. Där var temperaturen mer uppfriskande. Här var det riktigt skönt att bada.


Älskar dessa varma sommarkvällar när man kan åka och ta sig ett kvällsdopp. Mer av detta önskas! 




//Sofie 


Inga kommentarer: