15 juli 2024

Löpning och oväder

 


En morgon där vi kunde duka upp frukosten på piren är en bättre morgon. Så himla härligt att slippa sitta och trängas i båten. När man ligger ute vid öar är det i stort sätt alltid smidigare att äta i båten än att dra upp allt på land. 


Efter att ha fyllt magarna tog vi oss en promenad bort till badplatsen där Norra Vi flåset skulle gå av stapeln. Zeb och Stella sprang det förra året så det var anledningen till att vi var just i Norra Vi nu med. Zeb skulle nämligen springa det i år igen och den här gången fick han sällskap. 


Både Hugo och Leah samt Pontus ställde också upp att springa. Jag blev sugen jag med men mina ben är ju som de är så jag och Ebbe hejade på istället. 


Däremot var jag med och värmde upp! De tre barnen som skulle springa var däremot inte med och värmde upp. Varför? Ocoolhet eller nåt. 


Här står alla redo vid starten. Det fanns två sträckor man kunde välja på men alla i vårt gäng valde att springa den 4.5 km långa sträckan. 


Ebbe väntade och väntade på att de skulle komma springandes i målgången. 


Zeb var GRYM! Han kutade in på en sjätteplats. Snabb som en iller var han. 


Leah hade lite motgångar men hon tog sig i mål hon med. 


Hugo hann jag inte fota när han kom in på målsträckan. Han var för snabb. 


Pontus hann jag däremot fånga. Han var helt slut när han kom i mål. Han har inte sprungit sen han löpträna senast förra sommaren så inte dåligt att ändå ta sig runt på en rätt skapligt tid ändå. 


Efteråt blev det fika i hembygdsgården. Jättemysigt arrangerat lopp för både barn och vuxna. Kul när det händer saker på såna här mindre ställen. 

Jag blev ju väldigt sugen på att börja springa jag med. Ska testa att köpa såna kompressionsstrumpor det kanske kan hjälpa har jag fått för mig. Isåfall kommer jag med försöka springa loppet nästa år. Var väldigt mysigt så hoppas det blir fler gånger.


När vi kom tillbaka till båtarna igen så blev det både stretching och bad innan regnet kom till oss. 


Då kröp vi in i båtarna och gjorde det bästa av det. Chips och dipp och såklart: 


Plump! Vem som vann? Moi såklart! Överlägset också så segersötman smakade väldigt bra. 


Sen blev det en promenad ute i regnet för att rasta både matte och hund. Men fy som det regnade! 

Kröp sen ner i ruffen och kollade på Danska Bäst i Test. Det började gunga mer och mer i båten och till sist var vi tvungna att ge oss ut i blåsten och regnet för att flytta båtarna. Vi kunde inte ligga kvar där vi låg för båtarna vara slog mer och mer mot kajen. 


Vi fick hjälpas åt att flytta en båt i taget. Där stod vi ute i spöregn och blåst och kämpade för att få båtarna till lugnare ställe inför piren. Fan vilket kaos men vi lyckades lägga intill båda båtarna. Lugnare blev det men långt ifrån lugnt. Det blåste på bra även där och båtarna gungade. Man låg och hörde hur vinden ven i masterna och kunde inte direkt sova. Det höll i sig långt in på natten och det var först framåt morgonen det lugnade sig. 


Action i Norra Vi hör inte till vanligheterna men det inträffar visst ibland. 



//Sofie 

Inga kommentarer: