08 juli 2024

De sa JA!

 


Ebbe och Gösta startade fredagen med hederlig dragkamp i köket. Nöjda och glada över att träffa varandra igen. Ebbe var lite väl glad när vi kom fram och vi kunde inte förstå varför först. Betedde sig konstigt och var helt knäpp i huvudet. Visade sig att 
grannhunden löpte så där hade vi svaret på det. Gösta (som är kastrerad sen han var liten) hade umgåtts med henne så Ebbe tyckte även att Gösta luktade väldigt gott. Tänkte att det här kommer bli en jobbig helg men han lugnade sig faktiskt sen. Han har inte varit så jobbig innan med löptikar utan det har kommit senaste åren. Nästa hund som vi skaffar kastrerar vi från tidig ålder alternativt så blir det en tik den gången. En golden som heter Essa skulle jag vilja ha i framtiden. 
 

Passade barn och hund under tiden Sandra och Robban var iväg en sväng på förmiddagen. Det var verkligen så jobbigt. 


När dessa två kom hem igen sen så var de minsann man och fru! Hipp Hurra! Efter en hemlig vigsel så nu är de nu gifta, så himla kul! 


Efteråt sen firades det med mat på Enskede värdshus med den lilla skara personer som visste om vigseln. Jag och Pontus blev tillfrågade att komma upp den här helgen för att vara barnvakter för flera månader sedan. Då var det för att Sandra och Robban skulle åka iväg på resa och sen kom det fram att de även skulle slå till och säga ja till varandra samtidigt. 


De hade två vänner som var vittnen så vi blev en liten skara som åt middag tillsammans. 


Så god mat! 


De hade grillbuffé och massa gott till. Jag hoppade över köttet som inte var riktigt i min smak men det gjorde ingenting för det fanns så himla mycket annat. Älskar att äta god mat. Om någon skulle fråga mig vad jag har för hobby svara jag nog det. Att äta god mat för det är fan livet. 


Vid det här bordet satt även jag! Som inte kom med på bild men det är ju inte så ovanligt. 


Hugo var inte med då han jobbade men han kom upp till oss på kvällen sen. 

Efter att vi ätit gott så drog Sandra och Robban till Arlanda för att åka på sin resa och jag och Pontus drog hem till dem med alla kidsen. 


Vi var så trötta och mätta allihopa så det fick bli en paus i soffan en stund. Gösta ligger bara i soffan. Det skulle aldrig anstå honom att ligga på golvet. 


Sen tog jag mig ut på promenad med killarna. Det är så mysigt med två hundar! Jag säger det varje gång men jag skulle så himla gärna ha två hundar. Särskilt när de synkar så bra ihop som Ebbe och Gösta. 


Linus lurade sen med sin morbror på en utflykt till Köttboden. Linus favorit butik. Jag har aldrig varit där innan men vet att Sandra och Robban handlar där ibland. Så himla mysig affär! Precis som en gammal hederlig köttaffär men med modern touch. 


Det blev en del handlat men då vi åt grillbuffé till lunch bestämde vi att äta det vi köpte nästa dag för att dela upp det lite. 


vi hade annars en väldigt skön fredagskväll. Det spelades bland annat en hel del fotboll. 


Jag föredrog att sitta i solen och kolla på med ett glas bubbel i handen. 

Sen var det ju såklart ett par matcher i fotbolls-EM som det kollades på. Pontus Tyskland åkte ut precis som mitt Portugal. Så båda vi är nu ute ur våra lilla familjetävling. Men jag har ett backuplag sen start men övriga familjen godkänner inte det? När EM drog igång sa jag direkt att Spanien kommer gå långt så jag garderade mig och tog dem som backup men det får man visst inte göra? Tycker det är helt rimlig att jag som höll på Portugal även kan hålla på Spanien. De är ju grannländer, har samma röda färg i sina flaggor, spanskan och portugisiskan är ju hur lika som helst...Ja det finns så mycket likheter så det är inte konstigt alls att jag som tippade Portugal som segrare även kan vinna om det blir Spanien tar hem EM-bucklan. 


Det är så rimligt så jag blir trött på min familj som motsätter sig det. 



//Sofie 

Inga kommentarer: