10 juni 2016

Nytt Jobb

Jag har inte berättat det men efter sommaren så ska jag börja på nytt jobb! Ska bli jättespännande då det är något helt annat från det jag gör nu. Nu jobbar jag ju med något jag både har erfarenhet av och utbildning inom men det här blir att börja om helt.

Från undersköterska i vården till en tjänst i en vakansförmedling inom barnomsorg och skola. Jag blir alltså kvar i samma kommun men byter inriktning.

Jag har ju sökt andra jobb och fått andra erbjudanden men det här var det som kändes mest rätt. Blev också väldigt förvånad att jag fick tjänsten då jag verkligen inte trodde det. Fast det är klart, vana av att jobba med människor (både gamla, unga, sjuka, handikappade) har jag sen innan och att jobba som i en pool har jag också erfarenhet från så den delen har jag ju med mig sen tidigare. Jag älskar ju att jobba med människor och de gånger jag tidigare arbetat med barn och ungdomar så har jag trivts väldigt bra. Men lite läskigt är det ju alltid att göra något helt annat.

Jag har ju tidigare haft funderingar på att läsa till lärare men tvekat. Det här ger mig ju en möjlighet att komma in i den världen och känna på det, om det skulle vara något för mig eller inte.

I onsdags hade vi ju personalmöte och det var sista gången vi sågs hela gruppen innan sommaren. Sen börjar semesterperioderna och då splittras vi upp så alla kommer jag inte ens jobba något mer med innan jag slutar. Känns lite konstigt faktiskt.

Känns tråkigt att lämna arbetsgruppen jag är i nu. Trivts väldigt bra med jobbarkompisarna så dem kommer jag att sakna. Det jag dock inte kommer sakna är arbetstiderna:-)

Alla yrken har sina för och nackdelar (så är det ju) men jag är öppen för att göra något annat ett tag nu. Vården finns ju alltid kvar om jag skulle sakna den.

En liten parentes bara men tänk att jag lyckats hålla ett till nyårslöfte. Nyåret 2014/2015 gav jag som löfte att jag skulle våga säga upp mig och lyckas skaffa ett jobb som var en tillsvidareanställning och det löftet höll jag ju. Nyåret 2015/2016 gav jag som nyårslöfte att hitta ett jobb som inte var inom vården och där jag inte skulle behöva jobba kvällar, helger och storhelger. Det har jag ju faktiskt lyckats med också:-)

Nu håller jag bara tummarna för att det kommer kännas rätt och att jag ska trivas. Det känns ju bra i magen nu i alla fall och det är ju en bra början:-)


//Sofie



Inga kommentarer: