30 april 2010

När Leah kom till världen

Leah bara några timmar gammal<3

Tänkte skriva ner lite om dagen då vår lilla tös kom till jorden:) *Obs långt inlägg*

Natten till den 18 april hade jag en sjuk sambo brevid mig i sängen. Hugo hade ju varit sjuk i en hel vecka precis innan så det kom ju inte som någon större överraskning, dock ingen rolig sådan. Själv hade jag väl ingen rolig natt heller men diverse känningar och liknande. Dock så var det ju inte mer än vad det varit några andra nätter så jag tänkte inte så mycket på det. Jag låg mest och hoppades att Pontus inte skulle bli helt liggandes och däckad.

På morgonen så mådde Pontus lite bättre men jag började känna av värkar som kom och gick med jämna mellanrum. Då Pontus fortfarande var groggy i kroppen så ringde han till Sandra för att höra om hon kunde komma och ta Hugo och det kunde hon. Hon och Hugo gick på promenad med Poker och när de kom tillbaka hade mina värkar blivit så tätta och starka att Pontus ringde in till förlossningen. (Sandra tyckte nog att vi skulle ha ringt mycket tidigare haha. Hon var rädd att jag skulle föda hemma i hallen typ:) På förlossningen tyckte de att vi skulle komma in direkt då det är andra barnet och det kan gå så fort när det väl sätter igång.

Bilresan ner gick mycket bättre denna gången än med Hugo, inga spyor alls! Hade laddat upp med både hushållspapper och påsar inne i bilen men som tur var slapp jag använda dessa. Hade inte vågat äta eller dricka något innan för jag hade hela tiden det där med kräkningarna i bakhuvudet. Inne på förlossningen så stod det en hel stab med personal och väntade på oss. Tror de hade det rätt så lugnt just då:) Vi var där halv elva på förrmiddagen och blev inskrivna. Jag hade intensiva värkar och de kom mer och mer tätt nu. När jag kom in på förlossningsrummet och de skulle känns hur öppen jag var så gick det inte. Huvudet var fortfarande ruckbart så de hade en väldans problem att känna. De trodde jag var öppen rätt mycket med tanke på värkarna som jag hade. Hittillis hade jag kört på utan lustgas (fråga mig inte varför.. Jag tackade nej hela tiden när de frågade om jag ville ha) Men tillslut gav de mig bara masken och det var ju faktiskt ingen dum idé om jag säger så haha. De ville ju ha mig att ligga på rygg hela tiden när de skulle känna hur öppen jag var och det var något jag inte gillade om jag säger så. Var likadant med Hugo. Så fort de vände mig från sidoläge till rygg så fick jag sådana enorma värkar och det tryckte i hela magen. Efter att 2 (eller om det var 3?) barnmorskor kännt utan att kunna säga hur öppen jag var kallade de på en läkare. Och efter mycket om och men visade det sig att det bara var 3 cm.

Efter att det tagit ett bra tag för mig att öppna mig från 3 cm till 5 cm så valde de att tömma min blåsa som de trodde var så full att det var den som låg och tryckte emot så att det inte sattes igång ordenligt. Det var väl här någon gång som jag började spy igen också..Usch asså. Kändes som jag ville dö när jag låg där och det kom både kräks, kiss och vattnet (som de tog hål på) och det tillsammans med dessa djävulska värkar. Usch då ville jag faktiskt bara dö.

Men där efter gick det fort. Rätt som det var var jag öppen 8 cm och sen en minut senare hade jag krystvärkar förfullt. Bebisen ville ut på stört så barnmorskan fick hålla emot då hon var ensam på rummet tillsammans med en sjuksköterkestudent. De har nämligen som regel att man ska vara två barnmorskor och en undersköterska under krystarbetet och när barnet kommer ut. Fy fan vad ont det gjorde. Men ut kom hon våran lilla tös. Och jag som var tvärsäker på att det skulle vara en pojke. Det blev en rolig överraskning:) Klockan var 14.16 den 18 april när Leah såg världen för första gången<3>

Hugo och Leah är utan tvekan det bästa som hänt mig<3>
//Sofie

2 kommentarer:

Noomi sa...

Åhhhh man kan ju inte annat än o få tårar i ögonen :)
Så underbart att ni har er lilla fis hos er nu!
Blir ju änna lite nervös igen när man läser om allt. Har nog försökt o förträngt att de faktiskt gjorde ont o föda barn.. :)

Vad hade hon för huvudmått sen? :)

Hur funkar amning o ur tar Hugo allt? Massor med frågor :)
Hoppas ni mår bra!! Hon e verkligen supersöt!
Kramar

Tova sa...

Åh, alltid lika spännande att läsa förlossningshistorier. Och kan inte låta bli att undra hur snabbt det kommer gå för mig anrda gången jag får barn ;)
kramar