19 februari 2017

Ett svettigt träningspass

Idag har det varit innebandy för hela slanten! Och när nu barnen är så rediga och tränar måste ju även jag göra det. Åkte till gymmet under tiden Hugo hade sin innebandyträning och körde ett sånt svettigt pass på löpbandet. Min tanke var att springa ute med vad fan, vädret suger för att tala klarspråk. Blåst, kyla och regn. Nej, fick det bli ett pass på löpbandet istället. Hittade ett gammalt pass jag sparat från Mammafitness men jag gjorde om det lite och så här blev det:


Lutning 12, hastighet 5.0
Min 0-14 gå
Min 14-16 sänk bandet till 0 och spring på högsta hastigheten

Lutning 13, hastighet 5.5
Min 15-28 gå
Min 28-30 sänk bandet till 0 och spring på högsta hastigheten

Lutning 14, hastighet 6.0
Min 30-43 gå
Min 43-45 sänk bandet till 0 och spring allt du kan på högsta hastigheten.


Köra på mycket lutning gör att det bränner gött i benen. Men imorgon måste jag ta mig ut och springa en runda. Måste testa och se hur jag ligger till på milen. Var i slutet på november jag sprang den sträckan senast och nu är det bara 3 månader kvar till göteborgsvarvet så jag känner att jag måste ta tag i löpträningen på allvar. Lägga upp en strategi för hur jag ska träna. Bara och ligga och mala kilometer efter kilometer varje träningspass känns inte som det optimala upplägget så jag ska försöka söka runt lite hur man ska tänka kring träningen inför en halvmara.

Jag har inget mål direkt med loppet förutom att ta mig runt i ett skapligt tempo. Att satsa på en viss tid tror jag inte riktigt på när jag inte har mer tid innan att träna inför.

Någon som sprungit göteborgsvarvet och kan ge lite tips?:-)

//Sofie



Inga kommentarer: