09 juli 2024

Kväll med favorit tjejerna

 


Igår fick det äntligen bli ett besök här igen! Sagt det förut men det är bästa starten på dagen. Svettas en timme och sen åka hem och äta frulle. Bästa! 


Blev sen frukost i min ensamhet då övriga familjen som vanligt är iväg på sitt. Hade ju varit trevligt om de andra hade semester och var lediga samtidigt som en själv det har jag ju insett den här sommaren. Men men ska inte klaga! Fast jag gärna gör det ändå men vem fan gör inte det. 


Tog mig ut och gick en långpromenad med Ebbe. Riktigt skönt! Det här är två saker jag så gärna skulle vilja hinna få in i vardagslivet utan stress. Att få träna de pass jag vill få till och även hinna gå en promenad med min favorit hund varje dag. Livet är ett jäkla pussel just nu och det är verkligen svårt att få med alla bitarna. 


Vi hann hem lagom innan himlen öppnade sig och regnet fullständigt öste ner. 


På eftermiddagen var det uppehåll och Pontus lurade med mig att bada. Är det sommar så är det! 


Lergit värre efter allt regn... 

Och kallt! Fy fan så kallt, det var som att vinterbada! Pontus tyckte jag överdrev men det var kallt. Trodde inte jag skulle ta mig i men se: 


Det gjorde jag! Och himlen öppnade sig lagom när jag kommit i. Hade med mig schampo, balsam pch tvål vilket jag heller inte trodde jag skulle använda när jag kände temperaturen i vattnet. Men jodå, håret blev rent och även kroppen. 


Så skönt efteråt! Hade panik när schampot inte ville försvinna ut håret och jag fick doppa huvudet alldeles för många gånger men se jag klarade det. 


Hade sen tid för att göra naglarna så den här gången blev det rosa och glitter efter Leahs rådgivning. 

Efter det drog hon och jag till våra tre favorit tjejer för att barnvakta dem en stund. Från de ena kusinerna till dem andra🙂


Inledde starkt med att dega världens kletigaste deg! De lekte med degen i... kanske fem minuter? Och saneringen efteråt tog säkert trettio minuter totalt. 


Vi åt sen tacos och då kom mamma och Anette förbi och åt med oss. Jättetrevligt! 


När de åkte sen så hamnade vi ute i trädgården där en hel del tid spenderades på studsmattan. 


Sen fjäskade jag till mig titeln världens bästa faster med att köpa godis till barnen. 


Det åts godis och kollades på Harry Potter (Fy fan men vad gör man inte för att återupphålla titeln världens bästa faster) samt så serverades sällskapet vatten från en bricka. 


Jag testade på det här med att natta barnen igen. Det var många år sen sist insåg jag. Just det här med att läsa saga och sitta vid sängen tills de somnar har jag vant mig av med så att säga. Men mysigt! 

Om ni undrar om jag fortfarande är bra på att natta barn så är mitt svar nja... ett av tre barn lyckades jag söva. 


Leah kämpade hårt med dessa två innan jag tog över. Mitt tänkt innan nattning var: Inga jäkla surfplattor! Mitt motto efter en alldeles för lång nattning var: Ta surfplattor bara ni ligger still i sängen! 

Somnade de sen? Låg de kvar i sängen? Nej och nej. När deras mor kom hem 22.30 satt vi i soffan och lekte skönhetssalong. Jag fick håret stylat med alldeles för mycket lila hårmascara samt illrött läppstift över halva ansiktet och någon slags rouge utsmetat i övriga delen av fejset. 

Så bra gick det med den nattningen. Men vi hade en jättemysig kväll och jag tror Tilde och Majken gav mig extra poäng som världens bästa faster fär att jag inte tvingade (lyckades) få dem i säng. 

Älskar att hänga med alla syskonbarn! Perfekt att få göra det roliga och sen får föräldrarna ta över med det tråkiga. De senaste dagarna har varit en rejäl påfyllning av syskonbarn häng❤️




//Sofie 

1 kommentar:

Anonym sa...

Bästa o sötaste granntöserna/Brittis