09 april 2008

"40 SKÄL ATT INTE SKAFFA BARN"

Detta är titeln på en bok skriven av fransyskan Corinne Maier. Såg just ett repotage om henne och boken som hon skrivit på tv4:ras nyhetsmorgon. Snacka om att hon tar upp ett ämne som inte kan gå någon person oberörd. Här sitter en kvinna (som själv är mor till två barn) och talar om varför man inte ska skaffa barn, eller vad de stora nackdelarna med att skaffa barn. När hon sedan får frågan om hon själv skulle skaffa barn om hon fick gå tillbaka i tiden så blir svaret: Jag vet inte.. eeh stackars hennes barn säger jag bara. Kul att höra ens mamma sitta och säga det, och i tv dessutom.

Jag personligen kan inte förstå hur en männsika väljer bort barn för något annat i livet. Jag respekterar att vissa människor inte gör det men jag kan verkligen inte förstå det. Det kan ju inte stå helt "rätt i huvudet" på sådana personer. Vi är ju skapade för att skaffa barn och föra vårt arv vidare, inte för att göra karriär på jobbet. Lika så kan man ju då också säga att homosexuallitet inte heller är normalt ur en biologisk vinkel sett. Jag har som sagt inget emot vare sig de människor som vill leva barnfritt eller homosexuella, det är deras beslut i livet. Dock tycker ju jag innerst inne att om jag tex valt att leva med en annan kvinna så har ju jag också då valt att inte kunna få barn på biologiskt sätt. Därmed är jag emot alla lustiga försök som finns för att få ett "biologiskt" barn, homosexuell som hetrosexuell. Jag tycker istället att homo, lika mycket som hetrosexuella, ska få rätt att adoptera. Det finns alldeles för många barn i världen utan kärlek.

Ofrivillig barnlöshet är ju däremot något annat. Det är något som skär i hjärtat på en när man hör talas om personer som försökt skaffat barn under lång tid men inte lyckats. Ett barn som är adopterat, finns det något mer älskat? En sån låång process som det är för att först gå igenom om man är lämpliga föräldrar, och sedan väntan. Väntan som kan ta flera år innan man får besked om det finns något barn till just en själv och ens partner. Nej, jag kan inte riktigt förstå hur denna fransyska kan tycka som hon tycker. Däremot har hon säkert en poäng på många punkter, tex att utan barn skulle man kunna göra mycket mera saker som inte när du har barn.

Även om du lever ensam, är hetro, homo eller ett par som inte vill skaffa barn så är det upp till varje människa att avgöra. Ett barn är en stor händelse i varje människas liv och det är DITT, ingen annan människas, beslut hur du vill göra.

Inga kommentarer: