31 juli 2018

Hugos 10 års dag!

Idag är det ingen vanlig dag för idag fyller våran Hugo 10 år! Tvåsiffrigt, dubbelt upp! Galet värre, snart är han ikapp sin gamla mor:-)


En väldigt nöjd kille så här efter en dags firande.

Dagen började med att jag åkte in till stan för att köpa herrns favorit frallor. Gjorde sen i ordning en frukostbricka innan vi väckte födelsedagsbarnet med skönsång och presenter!

Hugo blev superglad då han av Leah fick en snorkel och ett cyklop som han önskat sig. Presenten han fick av Pontus och mig blev han också väldigt glad över även att det inte var något som han egentligen hade önskat sig. Han fick nämligen en mobiltelefon av oss. Han har haft en sen innan, men det har varit en äldre modell som han typ bara haft här hemma och spelat spel på.

Vi har märkt att fler och fler av hans kompisar (ja, faktiskt nästan alla) har vettiga mobiltelefoner så då kände vi att det kanske var dags att även Hugo fick sig en egen bra telefon. Eller bra och bra, han fick en Iphone men det får väl gå:-)

Hugo själv önskade sig faktiskt ingen ny telefon. Har var så nöjd med sin gamla, men vi tyckte att ska han börja ha en mobil och använda den ordentligt så behöver han ju ha en vettig. Sen blev han ju ändå väldigt glad när han fick en ny telefon även att det inte var något han sagt att han önskat sig-)

Men det var likadant när Erik (för något år sen) frågade Hugo om han ville ha ett nytt play station. Varför då? undrade Hugo som var så nöjd med den äldre modellen som han hade. Han är inget för att det måste vara det senaste iallafall. Rätt skönt om ni frågar mig:-)

Vid lunchtid idag bjöd vi in släkt och familj på kalas! Hugo valde att vi skulle bjuda på pasta carbonara och till fikat blev det två olika sorters kladdkaka. En ljus kladdkaka med körsbär i och en klassisk chokladkladdkaka.



Hugo är väldigt nöjd med födelsedagen! Han fick ju precis vad han hade önskat sig. En fotboll, ett stort fotbollsmål, ett fårskinn (japp han önskade sig det), fotbollskort och massa annat skoj.

Födelsedagen fortsätter med att vi alldeles straxt ska åka ut på "Sommarkvällar i Asby". Tipspromenad och bilbingo. Jag och Pontus är sådär sugna på att åka, men barnen vill så gärna. Det är verkligen varmt idag. Tror vi hade 33 grader i skuggan förut. Svetten rinner och jag får egentligen inte bada.

Var hos doktorn igår med mitt öra och jag fick order om att undvika bad. Ska tillbaka på torsdag så då ska de kolla till trumhinnorna igen samt spola det så det ska förhoppningsvis bli så pass bra att jag både hör igen och slipper det onda. Jag har fått ta värktabletter idag då det gör för jäkla ont från och till.

Vi har även ägnat både gårdagen och delar av dagen åt att bråka med kommunen angående Hugos skolskjuts inför hösten. Orkar inte dra allt om det i det här inlägget, men kan säga att det tar på krafterna det med.

Nu är det bäst jag gör mig redo så vi kommer iväg på "Sommarkväll" någon gång:-)

//Sofie


Inga kommentarer: