26 juli 2018

Tisdag i London

Vi hade frukost som ingick på hotellet, men vi hade inte så jättestora förväntningar och tur var väl det.


Rostat bröd med smör och ett glass juice. Ingen av oss var så sugen på varmt te i värmen och yoghurten som de ställt fram på borden i hettan kändes inte heller så lockande att äta. Men vi klarade oss rätt bra på den frukosten med så ska inte klaga. Skillnaden mellan hotellfrukostarna här i Sverige är bara rätt stor:-)

I tisdags gick vi all in som turister. Vi köpte biljett till en hop on/hop of buss.


Vet inte hur vi tänkte bara då vi satt mitt i gasande solen och vi hade vare sig tagit med oss något att dricka eller något att ha på huvudet.


Vi överlevde det med fast det var väldigt varmt där vi satt. Turen tog ju sin lilla tid i Londontrafiken:-)


Vi åkte förbi alla de kända turistmålen så som London Eye och Trafalgar Square.


Vi gick sen av för att fortsätta vår turisttur på vattnet. Det ingick så man fick åka med en av alla båtarna och se London från vattnet. Vi åkte under alla de kända broarna och fick även en guidad tur om allt vi såg.


Vi ville komma undan solen en stund efter bussturen så vi hamnade på nedre plan på båten under tak.


Hannah med en inpackad Big Ben i bakgrunden:-) 


Efter vi gått av så stannade vi och köpte med oss varsin macka till lunch som vi intog vid fontänen på Trafalgar Square. Vi satt så att det stänkte lite svalkande vatten på oss. Sånt som man hade stört ihjäl sig på alla andra dagar, men i den värmen som var så var det bara så skönt!

Sen kände vi att vi hade turistat klart för dagen och drog istället för spana in shoppingutbudet! Och oj vad vi gick i affärer. Hamnade såklart på Prime Mark där vi blev kvar länge. Det är ju så stort och så mycket att kika på. Dock blev det ingen storshopping för mig just där.

Modet på kläderna där (och över allt just nu) är ju så 90-tal! Jag får flashbacks till när jag var liten och jag tycker väl inte det modet är det snyggaste om jag ska vara ärlig. Magtröja är inte riktigt min stil:-) Alla kläder som säljs nu känns som de var tagna ur typ "Vänner":-)

Blev iallafall en kofta som fick följa med mig hem därifrån samt världens mysigaste pyjamas.

Vi sa flera gånger att nu måste vi åka tillbaka till hotellet, men vi hittade hela tiden massa nya spännande affärer vi var tvungna att gå in i:-)

Efter lite rörighet med att komma på rätt buss tillbaka till hotellet så kom vi till sist dit. Vi var helt sluta i våra fötter och ben. Gud vad vi har gått! Tror Hannah sa att hennes stegräknare för en av dagarna var på 28.000 steg. Rena träningen och vara på storstadssemester ju:-) 

På kvällen höll vi oss i vårt egna kvarter vid hotellet (vi bodde i Paddington). Käkade middag på ett ställe där vi åt god pasta och sen gick vi vidare till en liten bar där vi satte oss och drack gott och pratade.


Vi satt där ett bra tag, men tröttheten slog sen till så vi drog oss tillbaka till hotellet igen. Inte så konstigt efter en intensiv dag i värmen.

//Sofie




Inga kommentarer: