29 juli 2018

Utflykt med sommaskep!

I fredags när vi vaknade så åt vi frukost, tog det obligatoriska morgondoppet och gjorde oss sen i ordning för en dagsutflykt på sjön!

Vi plus Pontus föräldrar och Krille, Emma och Ville (ja, även Ebbe och Larzon var med såklart) rodde ut med sommaskeppet.

Varje år brukar det hållas sommarrodd tävlingar, men inte i år. Skeppet las i sjön i samband med att vi skulle ha det till Marias möhippa tidigare i somras då vi använde det. Men det behöver ju få användas mer än så! Så vi bestämde att det skulle vara roligt att ta en dag och ro ut allihopa och göra en liten utflykt. Det gjorde vi alltså igår.

Våra barn är så stora nu så det fixar att hänga med på sånt här utan några som helst problem. De var jätteduktiga alla barnen (även om det var lite humörsvängningar emellanåt).


Det blev en fullastad båt med alla barn, hundar, vuxna och picknickkorgar:-)


Barnen de turades om att styra och att ro. De var jätteduktiga även om humöret som nämnt tröt ibland på dem, men det kanske inte var så konstigt i den varma solen. Det var hatt/keps tvång för samtliga i besättningen!


Hugo skulle ta ett kort på oss andra i skeppet där även jag var med. Och visst kom jag ju med på bild:-) 


Vi rodde först till en liten ö där vi stannade för ett svalkande dopp i sjön. Larzon han var först i och la sig i vattnet:-)


Så himla varmt så det var verkligen välbehövligt för oss alla att få svalka av oss.


Efter badstoppet så rodde vi vidare till ett annat ställe för att äta vår medtagna lunch.


Det var inte så sittvänligt på land där vi stannade till så vi satt kvar i sommaskepet och åt.


Här var en som var snabb av och ångrade sig när han såg att det var mat på gång i båten.


Det är jobbigt att ro så man kan ju behöva ta igen sig liten:-)


Sen övergavs skeppet för ännu mer bad!


Det var verkligen så varmt! Skönt på ett sätt men jobbigt på ett annat. Vi vuxna hade gärna rott lite till, men då barnens humör började dala så valde vi att styra båten tillbaka igen.


Det var inte bara trötta barn utan det tog även på hundarnas krafter. Ebbe satt så här och sov hela vägen tillbaka.

När vi kom tillbaka till Asbybrygga så valde v att sen åka vidare med våran båt. Både jag, barnen och Ebbe somnade medans Pontus satt och körde. Det tar som sagt på krafterna när man ror sommaskep:-)

Vi la oss sen vid en ö där vi var kvar till lördag morgon då vi for hemåt igen.

Supermysiga dagar har vi haft på sjön! Riktiga sommarminnen som skapades. Det här med att ror sommaskep får det bli repris på igen nästa år. Himla roligt och mysigt att göra tillsammans.

Det kan jag varmt rekommendera:-)

//Sofie 

Inga kommentarer: