26 juli 2018

Sista dagen i London

Igår var vår sista dag i London. Men då planet inte gick förrän framåt kvällen så hade vi stor del av dagen att spendera i stan.

Efter frukosten så packade vi ihop oss och checkade ut. Väskorna kunde vi lämna kvar på hotellet så vi drog ut på lite äventyr. Jag hade kvar att köpa med mig present hem till barnen så vi tog oss en promenad för att se vad vi kunde hitta.


Fann massa fina telefonkiosker på vägen:-) "Turist, javisst" posen är ju då en självklarhet!

Jag köpte mig en hederlig gammal vikkarta, men faktum var att den var rätt värdelös om man tänker på hur smidigt det går att använda telefonen.


Men då kan man ju alltid ta och göra en Joey istället:-)


"I'm gonna have to go into the map!" Åh, älskar Vänner! Måste ta och se London avsnittet snart igen!


En annan friendsreference är ju denna hatt! Väldigt lik den Joey köpte:-)


Vi hittade några butiker som vi besökte och även några presenter till kidsen så det blev nöjda.

Vi gick sen tillbaka till hotellet och hämtade våra väskor för att ta tunnelbanan vidare till Liverpool street.


Där hamnade mitt bland alla kostymnissar när vi skulle käka lunch. Tur vi bröt av lite med våra klänningar mitt bland alla finklädda gubbar:-)


Inget riktigt besök i England utan att man har ätit fish and chips och druckit lemonad! Det blev våran lunch det och det smakade riktigt bra. Pommesen var i i en klass för sig!

Sen åkte vi tåg som var lika varm som en bastu ut till flygplasten. Hade lyckats planera tiden rätt bra så blev inte jättemycket väntan där. Det enda var att vi fick vänta en stund innan vi kunde checkade in bagaget och sen tog vi oss en tur i Taxfree innan det var dags att gå till gaten. Vi blev dock sittandes en bra stund i planet innan det lyfte. Tror det var närmare en timme, men till sist kunde lyfta hem till Svedala igen.



Har varit jätteroliga dagar i London! Hannah och jag sa att det får bli vår nya årliga tradition att åka på en weekend till någon storstad i Europa. Vem vet vart det kan bära av nästa år? Barcelona eller Dublin kanske?:-)

Men just nu ska jag bara vara hemma. Har varit iväg nu två veckor på rad. Förra veckan var det Polen och nu London. Nästa resa blir till Gdansk igen i höst.

Lika roligt som det är att resa lika roligt är det att ha en resa och se framemot:-)

//Sofie 

Inga kommentarer: