01 december 2015

Grekiska tår

Jag hittade denna av en slump på nätet när jag googlade om en helt annan sak. Så roligt vad man kan få för träffar ibland. Så långt bort ifrån det ordet man sökte på liksom. 

I alla fall jag har alltid tyckt så illa om mina tår då det inte är mina stortår som är längst på foten av tårna utan tån som sitter bredvid. Helt skevt tycker jag då stortån heter just stortån så borde det ju vara den som är längst? Så resonerar jag. Ett av mina stora problem här i världen:-) 

Men nu har jag alltså fått svar på varför mina tår ser ut som de gör. Jag är grek! Keltisk tå är tydligen den finare benämningen när ens tår ser ut så som mina gör. Annan intressant fakta är att mindre än 10%  har grekisk fot och den vanligaste är den egyptiska foten som 60 % av all världens människor har. Men Frihetsgudinnan är minsann skulpterad med grekisk fot! Allt om man ska tro Wikipedia och det gör man ju. 

Vilket fot har du? Kanske romersk?:-) 


Mina knubbiga, sneda, grekiska fötter och tår!:-) 

2 kommentarer:

111213 sa...

Haha, intressant! Inte visste jag att jag var egyptier :)

Zouphie sa...

Härligt med nån som kommenterar här i bloggen Hanna☺ och ja visst var det lite små rolig fakta det där med hur ens fötter å tår ser ut☺