30 december 2015

Massa lek och bus


Haft en sån härlig dag på Leos lekland. En riktig familjedag där alla var nöjda och glada  och vi slapp sura miner och arga utbrott för en gångs skull☺

Vi var där i 4 timmar och jag tror jag å Pontus var igång lika mycket som barnen. Åkte rutschkana, spelade airhockey, klättrade, spelade fotboll (svettigt värre då det började med att Hugo och jag spelade själva men sen anslöt sig flera barn och alla var i lag mot mig), hoppat studsmatta och en massa mer.

Jag tycker om att leka med barnen som nu när vi är på lekland. Då tycker jag det är jättekul och hänga på barnen och bara köra järnet. Likaså när vi är och åker pulka eller skridskor, såna saker tycker jag roliga och vara med på. Eller som när vi träffas med alla Pontus syskonbarn då är Sandra och jag nästan alltid med och kör kurragömma med alla barnen☺

Men att sitta och bygga lego eller med klossar, nej det är inga lekar jag tycker är roliga. Fast värst är ju och stå och ta fart när de ska gunga. Jag gör det ju såklart men nu är mina barn så stora så de klarar sånt själva, så skönt!

Jag tycker att det är kul när man kan vara med och leka med barnen. Kommer själv ihåg när man var liten hur roligt man tyckte det var när de vuxna var med och gjorde saker. Fast det måste vara en balans för idag har barn en tendens att inte kunna ha tråkigt utan man ska passa upp på dem hela tiden så när jag behöver få måsten gjorda hemma får barnen sysselsätta sig själva och leka. Typ bygga med sitt lego som deras mor ändå inte uppskattar att vara med på eller ens är speciellt duktig på.

Leka är viktiga saker. Speciellt i dessa skärmtider. Gäller både för barn och vuxna☺

//Sofie

Inga kommentarer: