30 augusti 2024

Än går det att bada

Dagen började som vanligt med ett träningspass på gymmet. Även att den här veckan är lite ovanlig för min del så känns det alltid bra att ha rutiner. Eller ja, jag tycker i alla fall att rutiner är rätt bra ändå. Kommer ju få ändra om bland rutinerna framöver nu när jag ska läsa men det känns bra att hålla fast vid vissa. Som att gå upp när jag brukar, åka och träna och sen får det såklart bli bad som hör till rutinerna. Eller ja, i alla fall just nu. 


Den här gången packade jag inte bara med schampo till mig utan även till Ebbe. Han lutade inte mumma direkt så det fick bli tvagning även för hans del, men han protesterade inte direkt.


Ett tråkigt tecken på att vi sakta men säkert står inför ett årstidsskifte är löven som nu mer ligger så fint på vattenytan. Älskar sommaren så mycket och det gör ont när tecken som dessa dyker upp. 9 månader av mörker och kyla är inte min melodi överhuvudtaget. Jag trivs bäst när det är ljust och varmt.  


Men bada går det ju göra än som tur är! Nu suger vi skiten ur det härliga innan vi går mot det deppiga. 


Och vilket väder vi hade igår! Så långt från höstens kyla man kan komma. Det var så varmt och till sist blev det rätt klibbigt. Det var som man bara väntade på att det skulle braka loss. 


Hugo hade bortamatch på kvällen som Pontus hängde med på så det var bara Leah och jag hemma. Det var så oerhört varmt så vi åkte och badade och sen drog vi hem och åt kvällsmat tillsammans. 


Vi kollade på "Vem bor här?" och sen somnade jag i soffan. Vaknade upp av att det kändes som någon tände upp hela vardagsrummet med en strålkastare. Det blixtrade för fullt på himlen och sen kom även regnet. Välbehövligt men jag tycker alltid det är rätt otäckt när det blixtrar på himlen och särskilt när det är så nära som det var då. Lyckades somna till smattret av regnet som var rätt sövande. 



//Sofie 
 

Vad hände denna onsdag egentligen?


Träning inledde denna onsdag och sen då? alltså jag kommer typ inte ihåg. Jag tog ju för fan inte någon mer bild under hela jäkla dagen och det är fredag när jag sitter här och ska skriva om onsdag. Minnet mitt är bra men kort. Eller kanske mest kort. 

Jag vet att jag gick hundpromenad och det badades såklart. Jag hämtade även ut mina skor samt en väska som jag lämnat in hos skomakaren för lagning. Kontant betalning var det som gällde där så fick leta ihjäl mig efter en uttagsautomat och när jag betalat fick jag såklart växel tillbaka... Jag äger inte enes en plånbok har bara för korthållare. Helt värdelöst men jag hittade en tiggare utanför Hemköp som blev överlycklig över att få en peng i sin tomma mugg.  Tycker jag det är jobbigt med det kontantlöst samhälle, vad ska då inte tiggarna tycka? Fast tiggare utanför affärer är ju rätt sällsynta nu för tiden och det kanske har sin förklaring. Tycker egentligen att kontanter ska finnas men alltså jag använder det aldrig själv. Jag har som sagt till och med slutat använda plånbok för den var bara stor och klumpig att gå omkring med när jag ändå bara har körkort och betalkortet. 


På eftermiddagen kom mamma förbi en sväng och vi åkte till en loppis där jag fyndade en stor kruka och två klänningar. Klänningarna gav jag endast 50 kr för och det var tur för ingen av dem passade när jag kom hem. Orkade inte köa för att prova dem och de kostade ju inte så många tior. Pengarna går ju dessutom till välgörenhet så jag får väl bara skänka klänningarna vidare igen. 


Vi åkte sen till ett par till affärer innan mamma skjutsade hem mig. 


Ja det var väl den onsdagen det. Typ. 




//Sofie 




28 augusti 2024

En svettigare typ av dag

 


En tittut bild från gymmet i tisdagsmorse. En svettig uppladdning inför en svettig dag. 


Svettig dag, vadå? Jo jag hämtade upp dessa tjejer med tillhörande far för att röja loss på Leos lekland. 


Erik skulle in en sväng på Elgiganten innan vi drog till leklandet och så vi roade oss med balansgång på en stenkant i väntan på att han skulle bli klar där. 


Taggat gäng utanför entrén. Det var över ett år sedan sist som de var på lekland så det var knappt de hade tid att stanna upp för att ta den här bilden. Erik kunde knappt stå still. 


Det var mååånga år sedan jag också var på lekland. Kommer inte ens ihåg när det var senast men tror det var när Hugo och Leah fortfarande var i leklandsålder och det var ju ett tag sedan. Eller blir man någonsin för stor för lekland? Nej, det blir man väl inte? 


Vi var verkligen en perfekt dag och tid för vi var typ själva där. 


Roligast är ju utan tvekan alla rutschkanor! Många åk blev det. Jag hann ju bara sätta mig så hade det barnet jag skulle åka med redan åkt ner och var på väg upp igen. De har ett högre tempo än en annan. 


Lykke brottades med krokodiler. 


Så himla skönt det var att slippa trängas och framförallt slippa den hemska ljudnivån som annars blir på såna här ställen. 


Den här vulkanen är ständigt en kamp att ta sig upp för. Jag gav upp men det gjorde inte dessa tre som lyckades komma till toppen. Jag ville mest ta mig upp för att få åka rutschkanan ner. Älskar rutschkanor. 


Dessa rutschkanor är dock lite jobbigare att åka i som vuxen.  Man slår i huvudet så man får ligga ner i dem och då jäklar går det undan. 


När faster säger nej till att dra upp dessa ringar åt sina brorsdöttrar med orden att de kan göra det själva så kommer deras far och inte bara drar upp deras ringar utan även med barnen sittandes i. Bortcurlade barn. 


Men vist hjälpte jag till att knuffa på så de fick ordentligt med fart. Det är varje fasters uppgift att göra. 


Kul hade vi och svettigt var det. Det är en utmaning att som trettiosexåring hänga med i fyra och femåringars tempo. 


Matpåfyllning blev det såklart för töms det energi behövs också fyllas på. Jag valde kycklingwrap medan de yngre föredrog pannkakor och chicken nuggets. 


Bästa är ju när det är flera rutschkanor bredvid varandra så man kan tävla. Rutschkanor alltså, tror aldrig att jag skrivit det ordet så många gånger tidigare. 


Lykke ville att jag skulle ta en bild på henne sittandes på noshörningen. 


Sen ville hon ta en bild på mig sittandes på noshörningen. Så fint det blev. 


Spöade sen en femåring i arihockey. Var alldeles för nöjd över vinsten.


Vi hade jätteroliga timmar på Leos innan vi drog oss därifrån. Erik skulle jobba och jag skulle lämna tjejerna hos farmor och farfar. 

Var så trött när vi åkte därifrån. Fan vad det tar på krafterna att röja loss i tre timmar på lekland. Hade nästan glömt hur trött man blir av det. 


Så skönt det var att åka och bada när jag kom hem sen. Det tyckte Ebbe också men allra mest tyckte han om att rulla sig i allt bös efteråt. Skithund, knappt jag ville ta med honom hem men jag är ju en curlande matte så han fick följa med hem trots nerbösad. 


Kvällens middag blev något så spännande som potatisbullar, bacon, rivna morötter och lingonsylt! 

Hugo skulle sen träna innebandy i Boxholm så Pontus och jag skjutsade dit honom och tog oss en promenad med Ebbe under tiden. 


Den här cykelbanan har jag gått/cyklat på så många gånger i mitt liv. 


Likaså den här vägen till tågstationen. 

Blev även en kaffe hos mor och far innan det var dags att hämta sonen och sen brumma hemåt. GUd så trött jag var när vi kom hem. Gick raka vägen upp och la mig och somnade nog innan jag lagt huvudet mot kudden. 




//Sofie 


27 augusti 2024

Vackra blomster

 


Som sagt det märks för varje dag att det blir mörkare och mörkare om morgnarna och denna måndagsmorgon när vi drog för att bada var det rätt så mörkt. Men det ljusnar och andra sidan fort också och det gick att ta sig i sjön ändå, det gjorde det faktiskt. 


Ja det tränades också denna dag och... 


Promenerades med bästa Ebbe i det fina eftermiddagsvädret. Den här veckan är en liten "mellan vecka" för min del. Vad menar jag med det så säg. Jo, skolan drog typ igång i slutet på förra veckan med upprop och introduktion men det är först måndag och tisdag nästa vecka som första kursen börjar. Jag hade inte riktigt fattat det för isåfall hade jag jobbat även dessa dagar. Men får väl göra det bästa av det. Typ förberedda mig så gott jag kan. 


Har fått så fina blombuketter som pryder vårt hem. Den här fick jag av manna och så fick jag även en bukett av Frida. Kanske skulle satsa på lite blomster i trädgården till nästa år så jag kan plocka in så här fina buketter hela somrarna. 


Så himla fint ju! 


Lagade middag av sånt vi hade i kylen som behövdes gå åt. Köttfärs som kryddades med tacokrydda blandades med gårdagens ris som blivit över. Lite sojabönor, paprika och en sås gjord på turkiskyoghurt och alla slattar av tacossås vi hade kvar i kylen. Såg ut som kattmat men smakade helt okej. 




//Sofie 


26 augusti 2024

Schizofrent väder

Söndag och den här söndagen bjöd på varierat väder. Vaknade upp till spöregn men sen blev det uppehåll på himlen så vad gjorde vi då mån tro? 

Drog och badade såklart! Det är höstlikt nu när man kliver i vattnet och det ligger löv som fallit från träden. Men än går det och bada och även tvätta sig i vattnet men ett par grader kallare och det blir jobbigt att få ur schampot ur håret. 

Vi hade en av bilarna stående inne i stan så Pontus och jag tog med Ebbe på en promenad in för att hämta den. Vi har en rätt värdelös promenadväg in till stan. Ingen direkt gångbana att gå på... 


Och när vi kommit halvvägs så öppnade sig himlen och regnet det total öste ner över oss. 


Det tog dryga timmen att gå till bilen och fy fan så blöta vi var när vi kom fram. Det var ungefär som att jag badat en gång till fast med kläderna på. 

Åt lunch när vi kom hem sen igen och hade det lite segt innan jag frågade Hugo om han ville övningsköra och det ville han. 


Så vi satte på skylten och for in till Boxholm en sväng. 

Hälsade på Frida som var hemma med Lykke och Majken. Lykke och Majken ville väldigt gärna också åka bil med Hugo så vi tog en tur med tjejerna bort till mamma och pappa. Lykke tyckte Hugo körde bra och Majken tyckte han körde långsamt. 


Vi fick fika där och tjejerna spelade spel på paddan, gungade och tjatade om att gå och bada trots bristen på badkläder. 


Dekorerade även lite fint på mamma och pappas uppfart. Åkte sen tillbaka hem med tjejerna och fick även träffa Tilde och Erik en sväng innan vi for hemåt igen. 


Ja, det var min söndagen det. Helgerna de är härliga men fy så fort de går. Även om jag tycker veckorna också går fort så går aldrig vardagarna lika fort som helgerna. Det är något med det där alltså. 



//Sofie 


Fotboll och Kräftskiva

 


Vaknade skapligt på lördagen så jag tog mig iväg till gymmet för att träna medan övriga familjen fortfarande sov.

Pontus hade vaknat och ordnat frukost när jag kom hem igen och efter det åkte vi och badade. 


Invigde nya schampot och balsamet jag köpte för ett tag sedan. Fick märket rekommenderat så förväntningarna är höga. 

Sen grejade jag med tvätten och sånt där kul innan jag ställde mig och förberedde lunchen då Hugo och jag skulle iväg och behövde få i oss mat innan.  


Vi drog till Linköping tillsammans med pappa för att kolla in derbyt mellan Norrköping och LFC. 

Peking hade med sig ett rejält gäng fans som kom marscherande till arenan. Blir lite konstigt att se Norrköping möta Linköping. Håller ju på Norrköping i fotboll men LFC är ju systerclub till LHC. Ja, det kändes förvirrat. 


Premiär för oss alla att besöka arenan och även för att se damfotboll live. Det sista var verkligen på tiden. 


Det var bra tryck på borta sektionen. Norrköping vann matchen på läktaren så att säga. 

Matchen var rolig och spännande. Trodde Norrköping skulle vinna men så lyckades Linköping göra 2-2 i slutminuterna så det blev oavgjort till sist. 

  
Saabarena skymtades där borta. Bara några veckor kvar till SHL premiär, längtar! 

Efter fotbollen så drog Hugo och jag vidare ut till Asby där det vaknades kräftor kvällen till ära. 


Vi var hemma hos Sarah och Krille där även svärföräldrarna var med och åt kräftor. 


Blev även bjuden på bubbel och det tackar man ju inte nej till. 


Kräftor åts och de var goda men ja, jag äter några stycken sen är det bra för min del. Fyra stycken blev det i år och jag tror inte vi kommer äta någon mer gång i år men det räcker för mig. Det är ju så mycket jobb för så lite mat och sen börjar det alltid klia så förbannat på mina händer när jag äter skaldjur. 


Vi satt ute men höll på att bli helt uppätna av alla jäkla mygg. Fy vad mygg det varit andra halvan av den här sommaren. De små asen är helt vidriga. Vi gick sen in där det dracks kaffe och sen drog vi oss hemåt. 


Trevlig dag och en trevlig kväll blev det minsann denna lördag :) 



//Sofie 



25 augusti 2024

Fredagsfika

Ännu en fredag och så underbart det är med fredagar ändå. Alltid en go känsla när den dagen infaller vare sig man jobbat hela veckan eller inte. Även när jag jobbade helg tyckte jag ändå fredagar var något speciellt. Inte lika sköna som lediga fredagskvällar och helger såklart men ni fattar. 


Jag hade som plan att köra cardio på gymmet och var inte alls taggad på det. Men det var bara att bita i det sura äpplet. Körde järnet tio minuter var på dessa sex olika maskiner. Fick hämta andan emellan och sen körde jag på med nästa. Blir inte lika "tråkigt" som att stå och på en och samma maskin i 60 minuter. Får göra man kan för att lura hjärnan ibland. 

Sen tänkte jag åkt och badat men det regnade så fick bli duschen istället. 

Förmiddagen ägandes åt lite mer digitalt men denna gången inte upprop utan lite intro angående att studera på distans. 


Var förbi skomakaren och lämnade in både skor och en väska som behövdes lagas. Gick då även förbi Erikshjälpen som hade öppet och körde halva priset på kläder och skor. Fynade dessa skor för endast 40 kr. Både snygga och sköna var de så hoppas de kommer hålla för de är redan ett par favoriter. 


Hann även med att rasta mig själv och min promenadkompis på en promenad tillsammans innan jag åkte för en fikadejt med Cissi. 


Vi åkte till konditoriet i Väderstad som levererade gofika som alltid. Så mysigt att få sitta i lugn och ro och bara pladdra på om ditten och datten. Vi hann även med en sväng in till Rusta för lite nödvändig shopping. 


På kvällen sen hade Pontus och Leah ordnat middagen och även efterrätt, älskar efterrätt! Kändes lite kaka på kaka när jag varit och fikat men lite slank allt ner. Efterrätt är ju bland det bästa i livet ändå. 




//Sofie