19 augusti 2024

Party med gångavstånd

 


Denna lördag åkte Pontus och jag och badade för att vakna till liv. Åkte sen hem och åt frukost innan dagen började. Jag drog iväg till mamma då vi hade inplanerat att åka iväg på en liten tur.


"Vänner Emellan" är en loppis som firade 25 år så de hade extra öppet med lite erbjudande och annat skoj. Skoj = att de bjöd på kaffe, saft och korv med bröd samt hade dekorerat butiken väldigt fint dagen till ära. 


De säljer även linnekläder där som tillverkas i Litauen. Allt som de säljer i butiken (både linnevaror och loppisvaror) går till deras vänort i Litauen. 

De hade extra erbjudanden på allt och jag testade denna fina blåa linneklänning som satt som en smäck! 

Det fyndade även pocketböcker för glatta livet. Fick 9 böcker för en femtiolapp så nu har jag ännu mer nytt att läsa framöver. 


Sen åkte vi till Sya där de hade marknad pch massa loppis dagen till ära. 


Jättemysig liten marknad med många besökare. 


Alla som stod och sålde var lokala säljare av olika slag. Allt från grönsaker, blommor, handgjorda smycken och dressing till en som tatuerade. 


Bredvid marknaden var det en bagageluckeloppis.


Den här fina hade jag kunnat tänka mig. Tänk så gullig att åka omkring i en sån liten pärla om somrarna. Blev dock inget köp. 


Sen fanns det en till loppis i en stor lada som hade öppet så dit var vi med för att kika vad de hade för något. 


Sya som är världens minsta lilla by annars men den här helgen var det liv och rörelser i vartenda liten vrå. 


Vi satte oss sen och tog en lunch på uteserveringen på favorit stället. 


Testade deras omtalade kebabrulle men vare sig jag eller mamma blev så imponerade faktiskt. Älskar deras mat annars men den här var för stark för min smak. 


Det blev även en sväng till loppisen i Mjölby innan vi åkte och tog en eftermiddagsfika hos Bosse-Bus med familj. 


Vi åt bullar men Bosse valde glass. Mosters favorit! Ja, Minna också men hon är liksom inte lika intresserad av att hänga med sin moster längre. Förstår verkligen inte varför. Jag som är sååå cool liksom. 


Jag drog mig sen hemåt för att förbereda mig då vi skulle bort på 160 års fest hos grannen. De slog ihop kalaset då en fyllde 70 år, en annan 50 och så en nybliven 40-åring. Så det blev ett stort galej! 


Tog inte så många bilder på kvällen men här är en där Leah inte vill vara med på bild. 


Hugo ställde upp men knappt. 

Vi bjöds på god mat och det var riktigt trevligt. Blir ju sån blandning av gäster när man är flera olika som har fest tillsammans. Jag kände inte alls många av gästerna innan men desto fler efter. 


Pontus testade på att kasta pil men han påstod att det var dåliga pilar som gjorde att han inte träffade. Bortförklaring säger jag. 


Testade även på luftgevär för första gången. 


Det var riktigt kul! 


Roligare än vad jag trodde och det gick riktigt bra. 


Träffade mitt i prick (typ) på första försöket. Fast det var nog mest nybörjartur för sen träffade jag knappt tavlan... 

Det var så fint väder i början av kvällen men sen kom kylan och inte bara den...myggasen letade sig fram och de var envisa och många. 

En av gästerna bjöd på cigarrer och vet ni? Funkar perfekt mot mygg! Och en cigarr varar ju i en mindre evighet så det var perfekt anför att hålla myggen borta. 


Hade en jättetrevlig kväll men jag rundade av rätt skapligt då jag började frysa så dant. Gick hem och klädde på mig mer kläder men jag frös så jag hackade tänder. Har jag väl börjat frysa har jag svårt att sluta? Jag gick hem igen efter en stund, ställde mig i duschen och drog på det varmaste vattnet jag kunde. Klädde sen på mig pyjamas och sockar på fötterna och frös typ ändå fortfarande. Så det blev en relativt tidig kväll för mig men hade det väldigt trevligt innan. 


Underbart när man har gångavstånd till festen. Det händer inte så ofta precis. 



//Sofie 

Inga kommentarer: