25 augusti 2024

Nytt i livet

Nu har det gått några dagar sedan sist jag skrev så nu får jag gnugga hjärncellerna för att komma ihåg vad som hänt vilken dag och vad jag ska skriva om. För jag vill ju skriva lite om varje dag. Det är ju det rolig med att jag fortfarande håller den här bloggen vid liv. 


Så nu är det alltså torsdag jag ska printa ner några stackars rader om. 


Dagen startade på gymmet där det tränades innan Pontus, jag och Ebbe drog för att bada. 


En fin men kall morgon. Det var sån där fin dimma över hela sjön. Sån som gör att det ser ut som at sjön ryker. 


Sen så väntade faktiskt inte jobb den här dagen utan något annat, nämligen upprop! 


Upprop av den digitala formen. Jag kom in på en utbildning som jag sökt och tänkte att vad fan, jag testar och kör! Fick beviljat tjänstledigt från jobbet men min tanke är att jag förhoppningsvis ska kunna jobba lite samtidigt. Fast en sak i taget. Ska först ta och komma in i det här med att plugga, det var ju några år sedan sist.  

Utbildningen är på distans men med några så kallade närträffar. Den första är andra och tredje september då ska vi träffas på plats för uppstart av första kursen. 

Så den här dagen var det alltså "bara" upprop. Ja, vi får se hur det här går. Får testa och se för det är ju inte värre än att tycker jag inte det är något för mig har jag ju min tjänst att gå tillbaka till. 


Dagen bjöd även på en promenad med min fyrbenta favorit i det fina vädret. Båten den ligger där den ska vilket är skönt men det kommer nog tyvärr inte bli några fler turer i år. Det verkar inte som det iallafall men man vet ju aldrig. 


Hann även med att baka bröd. Köpte jäst häromdagen men upptäckte att det gick ut tidigare än vad jag trodde. Brukar alltid kolla datum på produkter och matvaror jag köper men den här gången missade jag det helt. Så det fick bli en omgång brödbak. 


Upptäckte även en gigantisk fågel som lyckats kraschat rätt in i altanfönstret och låg död som en sten på golvet. Bad mina barn om hjälp att ta bort den men mesarna ville inte gå i närheten av den. Fick helt enkelt invänta min man som fick bort den. Han är ingen mes han inte. 



//Sofie

Inga kommentarer: