17 december 2013

All denna reklam!

Jag har läst många bloggar i rätt många år. Skrivit också förresten. Även om det inte blivit till någon storblogg:-)

I alla fall i december månad är det ju lite av en tradition att de större bloggarna har "julkalendrar". Förr som jag kommer ihåg dessa så bestod det av utlottning av saker. Tävlingar som man fick vara med och delta i så kunde man vinna olika saker. Men som den sanna pessimist jag är har jag aldrig deltagit i någon. Mest scrollat förbi dessa inlägg.

Men i år. Vad är det som har hänt i år med dessa kalendrar som är överallt på varje storbloggares blogg? Det är ju bara rena rama reklamen bara! Visst en tävling är också reklam för en produkt men som i år när alla "dagens lucka" består av olika rabatter vill jag bara kräkas på skiten.

Köp köp köp köp och köp lite till! Det är väl ingen "dagens lucka" grej. Det är inget speciellt med just detta erbjudandet för det gäller ju vare sig du läser denna bloggen eller ej. Det är helt enkelt ett rent reklaminlägg för det företaget. Tror mig för många bloggare har haft Nelly som "dagens lucka" med olika erbjudanden och dessa erbjudanden är precis dem samma som jag fått skickade till min mail.

Reklam i bloggar är okej enligt mig om man är öppen med att det är reklam men det är ju väldigt få bloggare som är det. Smygreklam av den värsta formen härjar överallt på nätet och bloggar. För mig som läser rätt mycket bloggar har det blivit lite av en sport att genomskåda dessa inlägg. Eller sport och sport man genomskådar dem rätt snart. Vare sig man är en van bloggläsare eller ej:-)

Gå för tusan inte på all fulreklam som görs i bloggar. De där företagen tjänar nog bra med pengar ändå. Och bloggarna också.

//Sofie

Inga kommentarer: