06 december 2013

Lunginflammation

En lindrig lunginflammation blev domen igår. Efter flera timmars väntande på vårdcentralen fick jag till sist träffa en läkare. En dansk läkare. Som bara pratade danska. Jag förstod inte alls mycket. Trots att jag har lite danskt i blodet men det kan omöjligt vara det danska språket jag fått i mitt blod för det har jag jättesvårt att förstå. Även om läkaren var snäll och verkligen försökte förtydliga vad han sa.

Sen var det strul med min medicin. Den läkaren skrev ut fanns inte på ett enda apotek i stan. Pontus skulle på hockey med pappa i Linköping så han provad på apotek där men det visade sig att den sortens medicin inte fanns på ett enda apotek i Linköping heller (Åh vad bra det blivit sen regeringen beslutade att släppa på apoteks monopol. Eller inte.) En apotekare var då så snäll och ringde till läkaren så han skrev ut en annan sort. Dock fick jag vänta tills idag för att kunna hämta ut den.

Men när jag ska hämta ut medicinen hade det ändå blivit fel. Det hade blivit fel med hur länge jag skulle äta medicinen. Så jag har suttit i telefon med vårdcentralen i dag med för att försöka reda upp det hela. Inte det lättaste med det gick till sist.

Denna dagen har verkligen varit en skitdag. Skitväder som ställt till det både här hemma och på jobbet. Hemtjänst är ett värdelöst yrke när det är snöstorm. Sen en massa annat kaos på jobbet som inte gjort det bättre och speciellt inte när man är sjuk och egentligen borde stannat hemma.

Men är det kaos på jobbet och dåligt med folk då tar det emot att sjukanmäla sig. Så dålig är jag ju inte. Det kommer ju nu i efter hand. Tur jag är ledig i helgen och att jag äntligen fått min medicin. Lugn och ro får det bli nu.

Pontus ska dock iväg i kväll igen (julbord med jobbet) så honom träffar vi inte mycket. Sen har han dessutom snöjour i helgen så han lär ju inte vara hemma då heller.

Men Pontus pappa skulle komma och hämta mig och barnen efter han slutat jobbet så ska vi följa med hem dit. Få lite avlastning med barnen och sova där så vi slipper vara ensamma. Det är ju bara en tidfråga innan strömmen går här hemma också. Och jag tar mig inte iväg någonstans med bilen då den är helt insnöad och skotta får jag inte göra. Då åker jag väl på en rejäl lunginflammation och det känner jag inte för. Räcker med en lindrig.

Trevlig fredag kväll allihopa. Ni glömmer väl inte kolla på Idol ikväll? Skiter fullständigt i vem som vinner. Vet inte ens vilka som är i final men en sak vet jag. Robbie Williams är med och ska sjunga! Dagens bästa.


//Sofie



Inga kommentarer: