07 december 2013

Barnen Hedenhös

Vad tycker ni om årets julkalender?

Här hemma är den populär! Barnen älskar den. Jag tycker också den är bra. Inte i klass med mina gamla favoriter som Pelle Svanslös, Sunes jul och allt vad det heter men den är bra.

Det som gör en julkalender bra är ju när den är gjord med humor som passar både barnen och de vuxna. Och det är ju årets kalender.

En tanke på slagit mig är bara att kalendern i år går ut på att det är familjen Hedenhös som uppfinner julen. Ska de uppfinna Jesus födelse då också, eller vad säger alla troende om det? En jul utan en kristen innebörd? Fast det är väl precis vad julen är nu för tiden:P


Tycker även att det är väldigt bra skådespelare som är med. Både barn och vuxna. Tummen upp för det!

//Sofie

3 kommentarer:

Jennie sa...

Jag har inte ens sett julkalendern i år! De senaste åren har jag inte sett heller. Förutom ett avsnitt de år jag kommer ihåg. Det allra sista..
Men ska försöka se nåt avsnitt snart, många som verkar gilla den.

Hannah sa...

De bör inte säga så mycket eftersom den julen vi firar är en slags kompromiss, och att stenåldersmänniskor skulle uppfinna en högtid vid denna tid på året är hyfsat historiskt korrekt :)

Vikingarna firade julblot/midvinterblot, och många andra hedniska folk hade högtider vid samma tid. Så när kristendomen kom blev det en kompromiss, det är lättare att få folk att gå med på en ny tro om firandet hamnar vid ungefär samma tidpunkt och är ganska likt det man redan har :D

Mvh hon som lever med en SO-lärare :D

Zouphie sa...

Haha ja det var ju så jag tänkte också att det skiljer ju några tusen åt mellan stenåldern och Jesus födelse.

Fast det kanske är som hon-som lever-med en SO-lärare skriver; att det är en kompromiss högtid:-)

Det ju rätt mycket annat som inte är helt historiskt korrekt i den här kalendern så det kanske slutar med att det är Bumlingen i magen som är Jesus?:) Ja vem vet.