28 juli 2015

Utflyktsdag

Jag sörjer verkligen den här sommaren. Vad är det här för väder? Regn, blåst och 15 grader på termometern...hur ska jag klara av hösten och vintern efter den här värdelösa (vädermässigt alltså) sommaren. Vi svenskar behöver få tanka på förrådet med sol och ljus!

Jaja nog om det ändå inget jag kan göra något åt. Tyvärr.

Vi sysselsatte oss denna dagen med att åka på en liten utflykt. Pontus mamma, Sarah, Krille och barnen var det som var med också.

Krille som stod för vart vi skulle så första stoppet blev Pers mekaniska kabinett i Svalsjö. Det var...ett konstigt ställe mitt ute i ingenstans. Var som en liten butik och café där de tog enorma överpriser (ett rött trähjärta för 750 kr!) och så hade de en museum del eller kanske mer utställnings del med mekaniska kabinetter. Typ träföremål som rör sig och spelar upp små saker när du vevar dem.

Inget som imponerande på mig och än mindre att det var så himla litet. Var som att gå in i ett vardagsrum och så stod den några trägrejer utplacerade man fick snurra på så hände olika saker. Vi fick betala 120 kr för oss fyra i familjen att gå in där vilket kändes så galet. Fast då har vi ju gratis inträde resten av året. Som om man skulle vilja åka tillbaka dit liksom. Men barnen tyckte det var roligt att veva (ett tag iallafall).

Efter vi varit där blev det lunch vid en rastplats utanför Kisa. Barnen fick springa av sig och vi fick fylla på energiförrådet allihopa. 

Sen åkte vi vidare och gjorde ett stopp vid Horn där vi kikade på båtar och njöt av att det inte regnade☺

Stoppet där efter blev Valö vid Björkfors. Där fanns en jättefin badplats/festplats med en liten servering där vi köpte glass. Hade vädret varit som det borde varit den 28 juli hade vi nog stannat och badat där med då det var så mysigt men nu blev det lite glass och så kikade vi in området.

Jag tänkte tagit på mig långbyxor innan vi skulle åka iväg men nej är det juli så är det sommar och är det sommar har man inte långbyxor. Då har man klänning med bara ben. Något jag fick känna av. Frös inte i övrigt men om benen blev det kallt. Löste det med att låna Leah jacka och förlängde klänningen. Så smart jag är! Tills jag hade sönder dragkedjan på jackan. Då kände jag mig inte så smart utan mer trög.

Blev sen ett stopp hemma hos svärföräldrarna för lite mat innan vi åkte hem med två trötta barn och två trötta föräldrar.

Det var den lediga dagen. Imorgon är det jobb dags igen...suck.

//Sofie 


Inga kommentarer: