09 februari 2016

Tips på lekar!

Imorse ville Leah skriva en saga. Det är en något vi brukar göra ibland. Hon berättar och jag skriver på datorn. Sen letar vi passande bilder på Google som vi använder lägger in i sagan och sen skriver vi ut den och vips är godnattsagan för kvällen fixad☺

Så himla enkelt och det är något som båda våra barn tycker om att göra. De får helt fria händer och berättar sen skriver jag ner det. Kanske kommer med några små tips ibland men annars är det helt och hållet deras egna sagor.

Jag hittade några plastmappar liggandes i en av skrivbordslådorna så satte in Leahs saga i en sån och hon blev överlycklig. Dey blev ju precis som en riktig bok!

När jag ändå är igång och pratar lekar måste jag tipsa om några andra väldigt bra lekar. En är att leka frisör. Eller barnet får leka frisör i ditt hår. Borsta det, sätta upp tofsar och hårspännen och spreja vatten i det. Helt underbart skönt när de håller på och grejar i håret☺

En annan skön men också lärande lek är när vi tränar bokstäver och siffror på varandras ryggar. Man skriver med fingret och sen ska den andre känna vilket ord eller tal man skriver. Till en början skrev vi bara en siffra eller bokstav men nu när de är större så brukar vi skriva ord eller ett mattetal som man ska lösa. Vi brukar köra varannan gång så även föräldrarna får bli testade på dina kunskaper (kliade på ryggen☺).

Lekar när de är som bäst☺

//Sofie


2 kommentarer:

111213 sa...

Frisör är den bästa leken ;) //Hanna

Danny Danials sa...

You can get now get this app : PickCrafter Mod Apk